USD 41.00 41.45
  • USD 41.00 41.45
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.30 10.55

Ігри, танці та наука: у луцькому виші – свято для дітей. Фото

2 Червня 2024 16:16
У Луцькому національному технічному університеті влаштували науково-пізнавальне свято для дітей. У межах проєкту «Дитячий університет» юним дослідникам підготували кілька локацій, аби мотивувати до пізнання науки.

Захід за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» зібрав десятки маленьких лучан та їхніх батьків.

Запальним танцем відкрили дитяче свято вихованці Центру позашкільної освіти Волинської обласної ради. Далі в танок пустилися самі дітлахи – разом із псом Патроном, пандою та студентами ЛНТУ вони провели руханку під українські хіти.
Біля університету на відвідувачів чекали надзвичайники, які підготували естафету зі справжнім пожежним шлангом. Завдання – пройти смугу перешкод та приборкати умовне полум’я.

Читати ще: Шукали гранату та стріляли з гвинтівки: у Луцьку школярів навчали, як безпечно провести літо. Фоторепортаж

Інспектор Луцького районного управління ДСНС Антон Луцюк переконаний, що робота з рятувальниками приносить дітям багато веселощів та корисних знань.

«Ми підготували дітям невелику смугу перешкод, де їм потрібно одягнути рятувальний одяг, подолати огорожу, пройти через тунель та загасити умовну пожежу. У команді є дві дитини: одна гасить, інша закачує воду. Такі заходи важливі для дітей, адже розвивають безпекову поведінку, тобто вони вчаться, як діяти в різних критичних ситуаціях. Ніби маленьке змагання, де ми ще й розповідаємо корисні речі», – зауважив інспектор.
У середині вишу розташувалися технічні локації: робототехніка, малювання, інженерія. Дітям на прикладах показали всі принади творчості та винахідництва. Але найбільше малеча вподобала планетарії, який переніс у відкритий космос.

Читати ще: Робототехніка та управління дронами: в ЛНТУ відкрили STEM-лабораторію для юних науковців. Фото

«У нас існує трирічна традиція із влаштування «Дитячого університету» саме в Луцькому національному технічному університеті. Ми любимо цей проєкт і маємо крутих партнерів – Мала академія наук, Центр позашкільної освіти та Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», – ділиться відповідальна за промоцію ЛНТУ Ірина Бандура, – На дітей чекають неймовірні локації: техноляндія, диволяндія і хогвартс. Ми вміємо не лише якісно вчити студентів, але й дивувати маленьких відвідувачів, щоби потім вони обрали наш заклад освіти».
Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода акцентувала, що влаштовувати заходи, на яких бачиш безтурботну дитячу посмішку, дуже важливо й щемливо. Як наголосила, Росія завдала багато страждань дітям, тому завдання дорослих – подбати про їхнє безтурботне дитинство.

«Поки військові боронять Україну на передовій, ми маємо дбати про ментальний та психологічний стан маленьких українців, про їхній розвиток. І ми повинні докласти максимум зусиль, аби їхнє дитинство було якомога безтурботнішим. Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» долучився до заходу в ЛНТУ, щоби подарувати дітям посмішки. Наприкінці найактивніші отримають від Фонду настільну гру», – наголосила Катерина Шкльода.
Читати ще: Творча майстерня в Луцьку зібрала понад 50 школярів. Фото

На завершення свята відбувся батл маленьких розумників та розумниць. В інтелектуальний вправах дітлахи перевірили власні знання.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus