USD 41.20 41.55
  • USD 41.20 41.55
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.40 10.60

Ігри, конкурси та навчання: як працюють пришкільні табори у громаді біля Луцька

10 Червня 2024 08:58
У Колодяжненській громаді цього літа працюють 10 пришкільних таборів. До оздоровлення і дозвілля залучили 180 дітей.

Про це Суспільному розповіла керівниця управління гуманітарної сфери Колодяжненської сільради Лілія Осіпчук.

«В минулому навчальному році навчалося 1168 учнів, закінчило заклади освіти понад 68 учнів. Пришкільні табори є у 10 школах. Початкову школу ми не залучали цього року. Це соціалізація дітей, відволікає від тих подій, які відбуваються сьогодні в Україні», – говорить посадовиця.

Читати ще: Оздоровлять понад 3 тисячі дітлахів: у Луцьку запрацювали пришкільні літні табори

Один із 10 таборів, які зараз працюють у Колодяжненській громаді, – в місцевому ліцеї. Як розповіла вчителька Тетяна Москаленко, табір англомовного спрямування працює щодня з 9:00 до 12:00, крім вихідних.
«Маємо за списком 20 учнів, але інколи просяться більше діток. Тому що дітям цікаво. Мета табору – як учні повинні послуговуватись іноземною мовою в побуті. І структура завдань зовсім не така, яка є на уроці. Ми тут більше як друзі усі», – сказала Тетяна Москаленко.

11-річну Кароліну Ківшину у табір привела бабуся. Дівчинка розповіла, що їй подобається вивчати іноземну мову разом із однолітками. Також школярі долучаються до ігор і конкурсів.

«Діти вдома зайняті переважно мобільним телефоном або комп’ютером. А тут цікаво тим, що діти спілкуються різного віку. По-друге: закріплюють знання з англійської мови», – говорить бабуся дівчинки Тетяна Ківшина.
Крім навчання, у таборі проводять руханки, співають. 12-річний Арсеній Петрук два роки поспіль відвідує пришкільний табір.

Читати ще: Майже учетверо більше: скільки пришкільних таборів працюватимуть цього року на Волині

«Мені сидіти вдома не цікаво, – говорить школяр. – Влітку не має з ким погуляти. Я пішов в табір, щоб поговорити з друзями».
Як розповіла директорка Колодяжненського ліцею, на випадок повітряної тривоги у навчальному закладі є укриття і генератор.

Як інформували, з 3 червня у восьми громадах на Волині запрацювали 73 пришкільні табори. У них планують оздоровити 7174 дитини віком від 7 до 14 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus