USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

Ігоря Гринкевича судитимуть за $500 тисяч хабара працівнику ДБР

9 Липня 2024 15:47
Правоохоронці направили до суду обвинувальний акт щодо львівського бізнесмена, який пропонував 500 тисяч доларів одному із керівників Головного слідчого управління ДБР.

Про це повідомили в ДБР.

Правоохоронці не розкривають імені фігуранта, утім деталі справи свідчать, що йдеться про Ігоря Гринкевича.

За даними слідства, львівський бізнесмен пропонував 500 тисяч доларів за сприяння в поверненні вилученого майна, а також закриття кримінального провадження щодо підконтрольних йому компаній – одних із найбільших постачальників Міністерства оборони.

Дізнавшись про порушену справу за фактом оборудок із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ, бізнесмен вирішив піти на крайні заходи та завчасно «відкупитися» аби уникнути кримінальної відповідальності, зазначає ДБР.

Наразі обвинувачений перебуває під вартою. Щодо підприємця направили до суду обвинувальний акт за фактом надання неправомірної вигоди одному з керівників підрозділу ДБР (ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України).

Минулого року ДБР порушило кримінальне провадження за фактом оборудок із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ: компанії львівського бізнесмена виграли 23 тендери на постачання Міноборони одягу на понад 1,5 млрд гривень.

Слідчі встановили, що залучені компанії раніше займалися будівництвом і не мали належних виробничих, складських та інших потужностей для виготовлення і зберігання речового майна для потреб Міноборони. Це призвело до зриву постачання та збитків бюджету, за попередніми оцінками, на 1,2 млрд гривень.

Так, правоохоронці виявили повне невиконання 6 контрактів. Щонайменше за 7 договорами підприємства поставили товар на склади військових частин лише у невеликій кількості, але отримали державні кошти за повне виконання зобов’язань. Також встановлено, що 8 договорів виконані із запізненням від 3 до 5 місяців.

За даними слідчих, Гринкевич пропонував хабар за допомогу з поверненням майна на території митного поста «Чайки» Київської митниці, яке вилучили у підконтрольних йому компаній під час розслідування. Його затримали 29 грудня під час передачі коштів.

У результаті групі з п’яти людей на чолі з Гринкевичем оголосили підозри за ч. 5 ст. 190, ч. 1, 2 ст. 255 Кримінального кодексу України. Усіх їх взяли під варту.

Міністерство оборони на тлі скандалу розірвало всі контракти з компаніями Гринкевича – останньою стала «Трейд лайнс рітейл». А дружина Гринкевича, професорка Світлана Гринкевич, звільнилася з Львівської політехніки. Студенти вимагали відсторонити жінку від навчального процесу на період досудового розслідування справи щодо її чоловіка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus