USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Ігор Палиця про децентралізацію: «Саме місцева влада несе тягар боротьби з коронавірусом»

24 Грудня 2020 22:10
Децентралізація відкриває шлях до розвитку регіонів, вважає народний депутат від Луцька, лідер партії «ЗА Майбутнє» Ігор Палиця.

Як пише політик у Facebook, сьогодні центральна влада далека від розуміння локальних проблем, тому не здатна оперативно їх вирішувати. Центр має визначати стратегію розвитку країни, а місцева влада – вирішувати нагальні проблеми людей, територій, реагувати на суспільні виклики.

«Повноваження максимально передаватимуться місцевим громадам, щоб не призначені Києвом чиновники, а самі мешканці вирішували, куди розподіляти державні кошти. Це основний принцип реформи децентралізації. Її треба завершити якомога швидше, оскільки сьогодні Україна потерпає від пандемії та економічної кризи. Саме місцева влада несе на собі практично весь тягар боротьби з коронавірусом та його наслідками, перш за все економічними та соціальними. Все фінансове навантаження лягло на місцеві бюджети. Саме влада на місцях забезпечила все, щоб обладнати лікарні киснем, ліжками для хворих, надати людям безкоштовне лікування, тоді як уряд не виділив жодної копійки.

А що зробила держава? Намагалась нажитись на постачанні медичного обладнання, закуповуючи його на 20% дорожче реальної вартості й не даючи місцевим громадам жодної копійки на ці потреби.

У Києві не зацікавлені завершити реформу децентралізації. Спочатку в ручному режимі змінили території районів, не питаючи людей, які там живуть. Тепер максимально затягують передачу повноважень та фінансових ресурсів місцевим громадам», – зазначив Ігор Палиця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ірина Показати IP 25 Грудня 2020 10:40
Гарні і розумні слова

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus