USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

«Іду на ви!»: НБУ випустив нову пам’ятну монету, присвячену ЗСУ

23 Липня 2022 06:02
Національний банк України випустив нову монету, присвячену українським бійцям Сили спеціальних операцій.

Монету номіналом в 10 гривень ввели в обіг 22 липня, повідомили на Facebook-сторінці НБУ.

Гаслом монети є відомий вираз київського князя Святослава Хороброго: «Іду на ви!».

Цей крилатий вислів використовують і українські бійці ССО.

У Нацбанку розповідають, що цей історичний вираз і сьогодні залишається символом звитяги, шляхетності та мужності воїнів ЗСУ.

«Присвячена окремому роду сил ЗСУ, до складу якого входять частини спеціального призначення і підрозділи інформаційно-психологічних спеціальних операцій, що комплектуються висококваліфікованими фахівцями, здатними виконувати складні, небезпечні, інколи політично чутливі операції», – йдеться в повідомленні.

На аверсі монети зображена емблема ССО, а на реверсі – образ Святослава з мечем та щитом, на тлі якого зображено спецпризначенця.

Вигляд монети розробили ще до початку повномасштабної війни, однак карбували її вже під звуки сирен повітряної тривоги.

Оформлення обирали з-поміж ескізів 5 авторів у співпраці з представниками ССО.
Перемогли роботи Андрія Єрмоленка, який зобразив емблему ССО для аверсу, та Ольги Коваленко, яка представила дизайн реверсу з князем Святославом.

Виготовлена зі сплаву на основі цинку з покривом нікелем, усього таких монет виготовили 1 мільйон штук.
Нагадаємо, раніше НБУ презентував дві патріотичні пам’ятні монети, присвячені пісні «Ой у лузі червона калина», яка стала символом незламності українців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 23 Липня 2022 12:33
Ахах. Я в шоці, в країні немає інших проблем, як монети випускати, влада браво браво))
Veres Показати IP 3 Серпня 2022 11:33
То что монеты выпускают нет в этом ничего плохого: - хоть какая, но поддержка экономики, за счёт продажи памятных монет; - на зло оккупантам, что в Украине продолжает всё работать, даже выпуск монет; - это как никак наша история. Что не нравится, так это то, что монету выпустили тиражом 1млн. штук, но барыги на ней хотят получить все деньги мира. Когда спрашиваешь, чего так дорого (150-250 грн.), отвечают, что из 1 млн., выпустили только 250 штук. Это фейк, НБУ заявил, что тираж 1 млн., но барыги пока хотят нажиться на хайпе. Через два месяца прогнозирую по 40-60 грн. за монету.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus