USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.40
  • PLN 10.35 10.50

Ідеологу «руского міра» Олександру Дугіну оголосили підозру

14 Червня 2023 15:16
Російському пропагандисту та ідеологу «руского міра» Олександру Дугіну оголосили підозру за фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та публічні заклики до геноциду.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ та в Офісі Генерального прокурора.

За даними слідства, підозрюваний публічно закликав та розповсюджував матеріали із закликами до зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, розпалював національну ворожнечу. Він також розповсюджував матеріали з публічними закликами до геноциду українського народу.

В ОГП повідомили, що з травня 2022 року пропагандист створював та поширював у забороненій в Україні соцмережі «Вконтакте» публікації, у яких закликав «освободить» всю Україну, а не тільки Херсон та Донбас. І разом з Росією та «освобождьонной» Україною створити «Новое государство, настоящую империю, с миссией и духом, православное царство». Він також пропагував подальшу ескалацію війни.

Крім того, підозрюваний розповсюджував публікації із закликами знищити ворога – Україну та її мешканців до останнього, наносити ракетні удари по містам України, зокрема центру Києва.

Нагадаємо, у Підмосков’ї 20 серпня 2022 року вибухнуло авто з Дар'єю Дугіною, дочкою Олександра Дугіна, яка писала для російського пропагандистського RT.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus