USD 40.90 41.30
  • USD 40.90 41.30
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

«Іде найстрашніший сценарій»: Піонтковський описав варіанти розпаду Росії

7 Листопада 2022 07:37
Політолог і публіцист Андрій Піонтковський вважає, що Росію сколихне громадянська війна.

На його думку, Росія розпадеться не мирно на окремі республіки за етнічними ознаками, а утворяться озброєні клани, які будуть між собою воювати, пише УНІАН.

«Післявоєнна ситуація в Росії – це буде ситуація 1917-18 років. Ви ж пам'ятаєте громадянську війну? Там були банди Махна, Мамонтових, Міронових, Будьонних… Кадиров і Пригожин задали новий тон російської політики – визначальними будуть не якісь фінансові зв'язки з олігархами.

Сила політика визначається кількістю озброєних людей, які йому підкоряються. Це – картина абсолютно нової Росії. Сила Пригожина та сила Кадирова в тому, що в них є по 30 тисяч озброєних солдатів, що підкоряються лише їм. Ви ж бачите, що й на фронті виникає низка ситуацій та зіткнень цих структур із російськими збройними силами.

Читати ще: Розкол у Кремлі набирає обертів, «стабільність» режиму Путіна підірвано, – ISW

А поставте себе на місце генералів, яких щодня якісь польові командири закликають позбавити звань, розстріляти, відправити рядовими на фронт тощо», – сказав експерт.

Піонтковський пригадав 1917 рік, коли з фронту почали повертатися озброєні росіяни, і це стало поштовхом для початку громадянської війни.

«Путінська держава втратила монополію на насильство. Насильство стає аргументом тих польових командирів, які зуміли згуртувати в себе найбільш кваліфіковані, енергійні та чисельні збройні підрозділи. Це – блискавиці нової тривалої громадянської війни, що сколихне всю Росію.

Просто за товаришем Леніним – імперіалістична війна в Україні переросте в громадянську війну всередині Росії. Поки що це боротьба елітна. А ось боротьба масова, народна почнеться, коли половина мобіків, які виживуть (а половина з них, за статистикою, мабуть, виживуть), після поразки Росії повернуться зі своїми автоматами в столицю, як у 1917-му році повернулись селянські мобіки з гвинтівками. От приблизно така перспектива зараз у Росії», – переконаний публіцист.

Читати ще: Путіна можуть ліквідувати за сценарієм Усами бен Ладена, – колишній віцепрем’єр РФ

Піонтковський охарактеризував майбутню форму устрою Росії як воєнний феодалізм.

«Ті часи, коли шанс того чи того претендента на крісло визначався його зв'язками, його батьками, вже минули. Зараз усе вирішує кількість озброєних людей у підпорядкуванні. Це – часи воєнного феодалізму, якщо хочете. Є багато розмов про потенційний розпад Росії, що вона розпадатиметься за етнічними ознаками чи якось по-іншому. А йде найстрашніший розпад Росії – розпад центральної влади та збройних сил на табори, які ворогують», – сказав Піонтковський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 7 Листопада 2022 16:25
набридло слухати про росію - мене цікавить,що буде з нами, з нашою країною, нашою Волинню і чи надійно ми захищені з півночі. Очевидно, що військових з автоматами, кулеметами в окопах не достатньо, щоб почуватися хоч трохи спокійно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus