USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

І все-таки чебурнет: Медведєв розпочав створення російського інтернету

19 Квітня 2022 15:22
Диктатор Володимир Путін видав указ про створення міжвідомчої комісії із забезпечення технологічного суверенітету у сфері критичної інформаційної інфраструктури.

Це означає, що РФ готується до залізної завіси в цифровому середовищі, пише НВ.

Чутки про те, що це станеться, ширилися давно. Так, глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що інтернету потрібні «універсальні домовленості», а Дмитро Медведєв ще в лютому стверджував, що Росія «законодавчо і технологічно готова до відключення від глобального інтернету», проте уточнив, що передумов до цього поки що немає.

Очевидно, зараз вони з'явилися. Зважаючи на все більший санкційний тиск, який завдав колосального удару російському IT і телекому, Путін видав указ про створення групи, відповідальної за «технологічний суверенітет» російського інформаційного простору. Поки що йдеться лише про об'єкти критичної інфраструктури.

Забезпечуватимуть незалежність від глобальної мережі глави ФСБ, Росгвардії, Міноборони, СЗР, МВС, МНС, Мінпромторгу, Міносвіти, Мінтрансу, Мінфіну, Мінцифри, Мінекономрозвитку, Міненерго, ЦБ РФ, ФМС, «Росатома», «Роскосмосу», «Ростем» та інші. Усього – 27 членів. А очолить їх Дмитро Медведєв.

Формально, цей почин продиктований практичними мотивами, нестачу західних технологій потрібно компенсувати улюбленою російською справою – імпортозаміщенням. Проте створення суверенної мережі дозволить повністю контролювати інформаційний потік усередині країни, зробивши диктатуру Кремля абсолютною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus