USD 41.20 41.65
  • USD 41.20 41.65
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.26 10.50

Гуменюк: Показник відбиття російських атак високий – до 80%

30 Вересня 2023 22:33
Ворог під час атак застосовує велику кількість зброї та вдається до складних тактичних маневрів, проте українські захисники відбивають більшість ударів.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк, передає кореспондент Укрінформу.

«Ворог застосовує різну тактику, різні напрямки, різну щільність атак. Водночас... ворог застосовує хитрощі: зміни маршруту, коли застосовується складне маневрування, використовуються особливості ландшафту, коли об’єкти часом зникають із зони сприйняття, а потім різко з’являються. Але в будь-якому разі рівень нашої протидії не менший за 50%. Це вже високий показник. Зрозуміло, що всім хочеться 100% відбиття атак ворога, але треба усвідомлювати, що ворог застосовує величезну кількість зброї з дуже складними тактичними маневрами», – сказала Гуменюк.

Вона зауважила, що система протиповітряної оборони досить гнучка, вона реагує на виклики та відповідні напрямки. Українські військові постійно аналізують тактику ворога.

«Ми можемо демонструвати співвідношення 70-80% відбиття російських атак. На жаль, влучання відбуваються, і це зрозуміло, але саме на це ворог робить ставку, коли застосовує таку велику кількість і щільність атак для того, щоб виснажити системи ППО і знайти обхідні шляхи, які дають можливість влучити», – зазначила речниця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Патрiот Показати IP 30 Вересня 2023 23:06
Одну пiз..... ку звiльнили, друга залишились.
5 Показати IP 1 Жовтня 2023 08:09
Мало віриться...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus