USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.45
  • PLN 10.40 10.55

Гуляти в парках стало безпечніше: у закладах «Луцька Венеція» встановили тривожні кнопки для виклику поліції

14 Лютого 2023 14:04
У Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки та парку 900-річчя в обласному центрі Волині стало безпечніше, адже у двох кав’ярнях «Луцька Венеція» встановили кнопки для термінового виклику поліції, які ще називають тривожними кнопками.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини повідомив власник закладів Леонід Баглай.

«Кращий метод лікування – профілактика. Я вважаю, що тривожні кнопки мають бути, як і відеокамери, які встановлені у парку. Це є невід’ємний елемент комфорту та безпеки, а безпека – це важливо. Ідею було ініційовано спільно з поліцією охорони ще кілька років тому, але до цього часу її ніяк не могли реалізувати. Тепер же така нагода виникла. Спільно з керівником управління поліції охорони Волині Ярославом Косинцем та технічним відділом поліції охорони ми вирішили встановити тривожні кнопки. Це допоможе зробити прогулянку лучан та гостей міста у парках ще більш безпечнішою та комфортнішою, – переконаний Леонід Баглай.

Читати ще: Від романтичного побачення до акустичного концерту: у парку імені 900-річчя запрацювала «Луцька Венеція»

Також він відзначив, що до встановлення кнопок для виклику поліції не призводили якісь надзвичайні події чи порушення законодавства.

«Якихось надзвичайних випадків поблизу закладів та у парках за час нашої роботи не було. Я навпаки хотів похвалити лучан. Були ситуації, коли викликали швидку, бо хтось непритомнів через спеку. Щодо порушень правопорядку, то такого не спостерігалося», – наголосив власник закладів.

Відзначимо, що доступ до кнопок мають усі, вони розташовані ззовні, тобто так, щоб кожен міг ними скористатися у разі небезпеки. Також поблизу кнопок для виклику поліції встановлений відеонагляд, аби було зрозуміло, хто натискає цю кнопку і за яких обставин.

«Випадків натискання кнопки ще не було. Але тепер є така опція, якою люди можуть скористатися у разі небезпеки. Це лише посприяє безпеці та порядку в парку. Щодо плати за цю послугу, то в мене і раніше був договір про охорону двох. Я плачу за охорону щомісячно. А кнопка просто була під’єднана до апарату охорони. Я заплатив за обладнання і за встановлення, а поліція охорони закриває обслуговування, також передбачені безкоштовні виїзди наряду у випадках натискання кнопки», – зауважив власник закладів «Луцька Венеція».

Як розповів прессекретар управління поліції охорони у Волинській області Ігор Проценко, нині в області встановлена 1831 тривожна кнопка – це і заклади, і житловий фонд. У Луцьку близько вісімдесят відсотків закладів громадського харчування мають тривожні кнопки. Чимало з них встановлюють кнопки для термінового виклику поліції після гіркого досвіду.

«До війни було більше випадків виклику поліції охорони у заклади. Зараз таких викликів значно менше. Сьогодні тривожну кнопку застосовують під час дрібних порушень законодавства: хтось не розрахувався, або це крадіжка в маркеті. Зараз у Луцьку працює чотири наряди поліції охорони, також є резервні сили. Орієнтовний час приїзду наряду становить чотири-п’ять хвилин», – зазначив Ігор Проценко.

Аби встановити тривожну копку в себе у закладі, власник може зателефонувати на гарячу лінію 9899, де можна отримати безкоштовні поради та рекомендації, або ж звернутися безпосередньо в управління поліції охорони у Волинській області на вулиці Богдана Хмельницького.

«Коли, наприклад, власник кафе хоче встановити тривожну кнопку, він звертається до нас, потім у кафе відправляється фахівець, який складає кошторис. Зазвичай, ми пропонуємо, щоб це був комплекс з пожежної сигналізації та тривожної кнопки. Робота тривожної кнопки оплачується погодинно – орієнтовна вартість 1 гривня 60 копійок. Але немає такого, щоб ціна була сталою, все залежить від об’єкту. Ціна має бути економічно обґрунтованою. Водночас власник сам обирає, що саме йому потрібно для встановлення. За обладнання платить власник і воно стає його власністю. Ми лише обслуговуємо відповідно до договору», – резюмував Ігор Проценко.

Варто зазначити, що в охоронному обладнанні стоять акумулятори, тому відключення електроенергії не впливає на його роботу.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Андрій Показати IP 14 Лютого 2023 14:58
Круто ми платимо за охорону та тривожну кнопку а їм це зробили за бютжетні кошти...
ветфельдшер до Андрій Показати IP 14 Лютого 2023 15:18
За бюджетні кошти тому, що парки міста - людне місце. Зробили не Льоні, а мешканцям і гостям Луцька. А саме в цих кав*ярнях встановили тому, що на сосні чи березі кнопку не приб*єш.
Їван з Гнідави Показати IP 14 Лютого 2023 15:43
Та "Луцька Венеція" так подібна на Венецію, як паркан біля "Електротермометрії" на Китайську стіну !
Уася Показати IP 14 Лютого 2023 16:38
Смішно читати - "стоять акумулятори", ну і толку з того - коли сигнал мобільної мережі зникне?
Небайдужий Показати IP 15 Лютого 2023 21:12
Я так бачу, серед коментаторів багато тих, хто зробив для цього міста більше. Знаєте Шановні, війна іде ,а гнид якось дивно не меншає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus