USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Грибок і облущені стіни: показали, як виглядає лабораторія Рожищенського центру ПМСД

5 Лютого 2021 16:41
Облущені стіни, грибок та антисанітарія – саме так виглядає приміщення лабораторії у Рожищенському центрі первинної медико-санітарної допомоги.

Фото оприлюднив у Фейсбуці Sergey Novosad.

«Нові методи стимулу «бути здоровими» пропагують в Рожищенській лікарні. На першій стадії попадаєш в лабораторію на здачу крові. Оглядаєш «стерильне приміщення» лабораторії і розумієш, що керівництва нема..воно «згоріло з сорому» на перших стадіях руйнування цього приміщення.

Керівники в сучасних теплих відремонтованих кабінетах багато років отримують наші гроші у вигляді своїх зарплат і премій у небачених для пересіченого громадянина розмірах!

Вибирають і перебирають їх у всілякі органи.. І жодного мужика серед них нема, який би помінявся своїм кабінетом з лабораторією», – йдеться у дописі.
У коментарях користувачі розповідають, що такий стан приміщення вже не перший рік та зазначають, що у ветиринарних клініках значно кращі умови.
Сьогодні під час засідання комісії з питань використання майна спільної власності територіальних громад, сіл, селищ, міст району депутати районної ради рекомендували провести незалежний аудит фінансового та господарського стану Рожищенського районного центру ПМСД, йдеться на сайті Луцької райради.

У депутатів виникло чимало запитань стосовно умов, в яких надаються медичні послуги населенню. Керівниця медустанови Леся Басалик відповіла, що протягом останніх 5 років вони орендують приміщення для центру у районної лікарні, оскільки у виділене спеціально для них приміщення в’їхати не можуть через ремонтні роботи. Відповідно - навести лад в лабораторії, за словами пані Басалик, має районна лікарня.

Як відомо, у Рожищі під центр ПМСД передбачений перший поверх двоповерхового приміщення, на ремонт якого було виділено 6 мільйонів гривень.

«Відремонтоване приміщення мали здати в експлуатацію до вересня 2020 року, але воно досі не здане. Ми побували з комісією на комунальних підприємствах Рожищенського району. У приміщенні, про яке йде мова, на другому поверсі були хлопці з військкомату, на першому поверсі – нікого: ні будівельників, ні представників ПМСД. У нас виникло питання, чому майно не використовується?», - зауважив заступник голови Луцької районної ради Сергій Сівак.

«Другий поверх фактично зруйнований, вікна вибиті, протікає стеля, від чого руйнується і перший поверх, на якому робився ремонт за 6 мільйонів гривень. Це великі кошти як для приміщення площею 200 квадратів! Що ви чекаєте?! Зовсім скоро будете просити гроші на новий ремонт?! », - наголосив голова Олександр Омельчук.

Леся Басалик підтвердила, що наразі там майже усе зроблене – ведуться роботи із підключення до електромережі.

Зважаючи на ситуацію, голова Луцької районної ради запропонував, перед тим як передавати Рожищенський районний центр ПМСД у комунальну власність Рожищенській громаді, провести незалежний фінансово-господарський аудит.

«Треба перевірити якість того ремонту, кошти, які на нього виділялися, аби не було сумнівів у тому, що саме ми передаємо Рожищенській громаді», - сказав Олександр Володимирович.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Фіг знає хто Показати IP 6 Лютого 2021 14:46
Більше на нациський концлагерь схоже!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus