USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Група «Вагнера» отримала зброю від Білорусі, а Китай і Туреччина відмовили, – ЗМІ

20 Квітня 2023 20:37
На початку року Китай відмовив групі «Вагнера» в постачанні зброї для війни в Україні. Таку інформацію отримала американська розвідка.

Про це пише Financial Times.

Серед секретних документів Пентагону, які злили в мережу, було посилання на розвідувальний звіт. У ньому повідомлялося, що Євген Пригожин запитував у Китаю боєприпаси і техніку «на початку 2023 року».

Видання вважає, що прямий запит групи «Вагнера» до Китаю вказує на те, що у Пригожина була впевненість у готовності Пекіна допомагати Росії зброєю. Однак, згідно зі звітом, станом на початок січня Китай не передавав вагнерівцям ніякої зброї і в цілому не обговорював з угрупованням це питання.

У тому ж звіті, на який посилається Financial Times, йдеться про більш успішні запити зброї у Сирії та Білорусі. Зокрема стверджується, що до початку січня Білорусь вже поставила половину від раніше обіцяних обсягів невказаної зброї і навіть запропонувала групі «Вагнера» поставку ще 300 тисяч набоїв до гранатомета ВОГ-17.

Щодо Сирії, то відомі масштаби поставок вкрай несуттєві – шість гранатометів СПГ-9 і 180 гранат, які були відправлені у невстановлений час.

Крім того, документ стверджує, що структури Пригожина намагалися закупити зброю у Туреччини. Зокрема їх цікавили безпілотники, системи радіоелектронної боротьби, контрбатарейні системи та гаубична артилерія. Відомо, що щодо гаубиць, контрбатарейних системам і засобів боротьби з дронами вагнерівці отримали відмову.

В іншому звіті йдеться, що президент африканської країни Малі нібито підтвердив, що його країна може закуповувати у Туреччини зброю для інснуючих там підрозділів «Вагнера».

У лютому Євген Пригожин публічно озвучив проблему гострої нестачі снарядів у російській армії. Він скаржився, що Міноборони РФ видає «вагнерівцям» занадто мало боєприпасів, проте там відповіли, що найманцям дають стільки, скільки і всім іншим.

У березні Генштаб ЗСУ підтвердив, що російська армія відчуває явні проблеми з поставками боєприпасів. Зокрема артилерійським підрозділам окупантів встановили ліміти на використання снарядів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 20 Квітня 2023 21:41
'брати' білоруси озброїли головорізів, гвалтівників, вбивць і садистів для того, щоб 'захистити' українців від демократії , свободи і цивілізації

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus