USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.50
  • PLN 10.36 10.50

Громади Волині залучили майже 5 мільярдів гривень податків

7 Серпня 2024 23:09
На Волині за підсумками січня-липня 2024 року до місцевих бюджетів надійшло 4 мільярди 952 мільйони гривень податкових платежів.

Про це інформує Головне управління ДПС у Волинській області.

Сума сплачених волинянами податків до бюджетів громад дещо менша, ніж минулорічні надходження за аналогічний період. Ця ситуація зумовлена законодавчими змінами щодо джерел доходів місцевих бюджетів.

Проте кожна громада має певні резерви для збільшення податкових надходжень.

Читати ще: Внесок платників податків Волині до бюджетів перевищив 11 мільярдів

«За умови використання легальної праці бізнесом, детінізації доходів та їх належного оподаткування, офіційної реєстрації підприємництва та погашення існуючих податкових боргів громади матимуть вдосталь коштів для фінансування соціально-економічних програм і видатків оборонного характеру. В межах компетенції податківці завжди якісно опрацьовують отриману від керівників громад інформацію про можливі зловживання та здійснять комплекс заходів, зокрема контрольно-перевірочного характеру, задля виправлення ситуації», – коментує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Посадовець підкреслив, що період воєнного стану вимагає зразкової податкової дисципліни від кожного платника податків. Зі свого боку ДПС надає якісну консультаційну допомогу громадянам і представникам бізнесу щодо виконання податкових зобов’язань, пропонує дистанційний формат взаємодії з використанням сучасних інформаційних рішень.

Читати ще: На Волині зростає кількість платників податків – юридичних осіб

Ще один крок до цифрової податкової у цифровій державі – застосунок «Моя податкова», простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян, а також сплати податків з використанням платіжних систем.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus