USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.74

Громади поблизу Луцька не хочуть платити за пільговий проїзд своїх жителів

15 Грудня 2021 13:16
В обласному центрі Волині проведуть круглий стіл, аби вирішити питання оплати пільгового проїзду жителів Підгаєцької та Боратинської громад у луцьких маршрутках. Адже коли у Луцьку прийняли рішення оплачувати пільговий проїзд лише жителям міської громади, то і в Боратині, і в Підгайцях відмовилися оплачувати пільговий проїзд своїх жителів.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

Як зазначив Луцький міський голова Ігор Поліщук, Боратинська та Підгаєцька громади відмовилися платити за пільговий проїзд своїх жителів у луцьких маршрутках, проте люди звинувачують у всьому міську раду.

«Ми дуже часто чуємо, що громади навколо Луцька дуже успішні, але коли Луцьк оплачував пільговий проїзд пасажирів, які проживають в навколишніх громадах, то все було добре. Коли ми прийняли рішення, що ми оплачуємо пільговий проїзд лише жителів нашої територіальної громади, то прилеглі громади відмовилися оплачувати пільговий проїзд своїх мешканців. Наше місто межує з Боратинською та Підгаєцькою територіальними громадами. Жителі цих громад користуються луцьким транспортом та платять за це гроші. До цих громад курсують наші маршрути, зокрема № 3, 9, 24, 30, 32 та інші», – наголосив міський голова.

Він дав доручення відділу транспорту провести круглий стіл із залученням представників влади цих громад, депутатів, «CityCard», аби обговорити пільгове перевезення їхніх жителів у транспорті, що курсує Луцьком.

«Успішність при відсутності використання коштів міського бюджету на потреби цих громад кудись поділася. Проведіть круглий стіл найближчим часом, аби ми це питання обговорили. Дуже часто від жителів цих громад ми чуємо на свою адресу критику, мовляв, чому Луцьк не оплачує їхній пільговий проїзд. В мене зустрічне запитання: чому ці успішні громади, які мають багато грошей, не оплачують пільговий проїзд своїх жителів? Необхідно вирішити це», – резюмував Ігор Поліщук.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Доярка Зіна Показати IP 15 Грудня 2021 13:49
Так вони ж приєднувались до Луцька, бо їм пообіцяли каналізацію і метро до ПортСіті.
Лучанин до Доярка Зіна Показати IP 15 Грудня 2021 14:11
Вони не приєднувалися
Дуже Показати IP 15 Грудня 2021 13:50
правильно сказав Поліщук - хай не будуть такими хитрозробленими.
Кульчинець Показати IP 15 Грудня 2021 14:34
Щось жителям бувшої Жидичинської ОТГ відмовились оплачувати пільговий проїздд. А говорить пан Поліщук "Коли ми прийняли рішення, що ми оплачуємо пільговий проїзд лише жителів нашої територіальної громади" Варість проїзду становить 14 грн. до ТЦ "Променя"
Хто до Кульчинець Показати IP 15 Грудня 2021 15:21
Відмовився? Пільговий проїзд в маршрутках - для категорій громадян, які мають на це право. Вас конкретно що не влаштовує? Вартість проїзду враховуючи відстань - 14 грн, що не так? Чи ви маєте на увалі, зробити квиток з Кульчина до Луцька вартістю 8 грн. як по місту? То такого не буде, ніхто з перевізників не погодиться возити. Мова - про пільговий проїзд, а не про ціни на проїзд в маршрутках. Жидичинська ОТГ приєдналась до Луцької громади, але - НЕ СТАЛА МІСТОМ. Тому - до чого тут ціни на проїзд як по місту?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus