USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.25 10.50

Громадський транспорт на карантині: чи дотримуються волиняни правил

22 Червня 2020 18:09
На Волині правоохоронці разом з Державною службою безпеки на транспорті перевірили усіх легальних та нелегальних перевізників. Сім з них займалися бізнесом без дозвільних документів, четверо здійснювали перевезення легковим автомобілем також без дозволів. Правоохоронці склали протоколи про адміністративні правопорушення.

Чи дотримуються карантинних вимог пасажири та водії на міських та міжміських маршрутах – у сюжеті ТРК «Аверс».

На луцькій автостанції чимало волинян. Хтось одягнув на обличчя медичну маску, а хтось нехтує правилами карантинних вимог і навіть не дотримується дистанції. Хоча диспетчер попереджає пасажирів про небезпеку зараження коронавірусом.

Читати ще: З 22 червня посилюють контроль за дотриманням карантину. За що штрафуватимуть

«Водій повинен перевозити і сам їздити в масці. Ми не перевіряємо, тому що це не наші функції, є відповідні органи, на які покладений цей контроль, – коментує старший диспетчер Луцької автостанції №1 Віталій Бондарчук. – Рекомендуємо заходити всередину приміщення у захисній масці».
Водії запевняють: дотримуються карантинних вимог. Однак в окремих випадках доводиться їх порушувати. Адже коли рейс триває десять годин, то у синтетичній масці всидіти складно.

«Є в нас дезінфектор. На кожній зупинці намагаємося протирати поручні. Хто хоче, руки може протерти, кермо, після грошей так само, але не всі дотримуються, – каже водій Леонід. – Під час їжі по можливості на автостанції заходимо миємо руки… Не кожен в таку погоду може витримати ходити з маскою, не виганяти ж людину».

Крім того, водій переконаний, що в масці можна навіть швидше захворіти, аніж без неї, оскільки на ній концентруються усі мікроби.

Леонід їздить щодня у далекі поїздки. Каже: через коронавірус потік пасажирів на його напрямок суттєво зменшився.

Читати ще: Кабмін змінив карантинні обмеження в Україні

«У зв’язку з коронавірусом люди дезорієнтовані. На автостанціях немає ніякої інформації. Автостанції закриті, людина приходить, щоб дізнатися щось – інформації немає ніякої, – наголошує він. – Намагаємось щодня їхати, щоб підтримувати маршрут і те все, що було роками напрацьовано».

А ось водій Анатолій їздить своїм маршрутом двічі на день. Запевняє: порушників карантинних вимог ще не зустрічав.

«Є антисептик, обробляємо ручки, люди заходять в масочках, стоячих не беремо. Людей мало. Чи бояться їхати, чи…» – розповідає чоловік.

Пасажири, яких журналісти зустріли на автостанції, ставляться до свого здоров’я відповідально та одягають захисні маски.

«Все одно одягаю захисну маску, бо за своє здоров’я боюся», – каже пасажир.

Натомість ситуація на міських маршрутах інша. У маршрутках обласного центру Волині нерідко перевозять стоячих пасажирів, а є й такі, які в середині транспорту знімають захисну маску, чим наражають себе та інших на небезпеку.

Директор управління транспорту та зв’язку міської ради Володимир Степанов визнає: часто доводиться бачити у громадському транспорті людей без медичних масок.

«Водії повинні бути в масках, у них повинні бути засоби дезінфекції для салону транспортного засобу, після виконання кожного рейсу. Вони повинні мати засоби, щоб провести особисту дезінфекцію рук в разі необхідності. Водій слідкує, щоб індивідуальні засоби захисту були у пасажирів. І щоб не було пасажирів більше, як місць для сидіння», – пояснює посадовець.

Контроль за дотриманням карантинних вимог на міських маршрутах здійснюють правоохоронці разом з працівниками муніципальної варти та Держпродспоживслужби.

Варто зауважити, вже два тижні на Волині тривають перевірки як легальних перевізників, так і нелегальних. Адже за період карантину побільшало водіїв, які хочуть підзаробити у незаконний спосіб.

В управлінні транспорту та зв’язку Волинської облдержадміністрації застерігають пасажирів не легковажити та купувати квиток на поїздку у легального перевізника. Адже це гарантія безпеки під час поїздки, а також застраховане життя у разі нещасного випадку або ж дорожньо-транспортної пригоди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus