USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.55 10.70

Громаді та захисникам: рожищенські волонтери привезли з Польщі два автомобілі швидкої допомоги

Сьогодні 20:22
Волонтери громадської організації «Самооборона» міста Рожища доставили дві автівки швидкої допомоги, які громаді та українським захисникам передали медичні заклади Малопольського воєводства.

6 вересня у Кракові відбулося передання автомобілів. Реалізація волонтерського проєкту стала можливою завдяки волонтерам рожищенської «Самооборони» та Волинській обласній раді. Раніше автомобілі використовували у Польщі як карети швидкої допомоги, вони в хорошому технічному стані, проте їх уже замінили на більш сучасні моделі.

Волонтери ГО «Самооборона» міста Рожища неодноразово отримували та відправляли нашим захисникам благодійну допомогу від різних воєводств Республіки Польща. Чотири машини швидкої допомоги від медичних закладів наших сусідів вже рятують життя українських захисників у зоні бойових дій.
Читати ще: Естонія відправила Україні машини швидкої допомоги і медобладнання

Останні дві машини швидкої допомоги отримали від медичних закладів Малопольського воєводства. Зокрема авто від шпиталю у Вадовіце передадуть у розпорядження 67-ї окремої механізованої бригади. Медичний автомобіль від спеціалізованої лікарні імені Юзефа Дітля у Кракові, за наполяганням польської сторони, передано до лікарні у Рожищенській громаді, що сприятиме покращенню медичної допомоги та дозволить ефективніше реагувати на невідкладні ситуації.
«Передання автомобілів стало колективною працею кількох громадських організацій, представників влади Волині та волонтерів, які протягом тривалого часу готували звернення, оформлювали документи, опікувалися переданням і транспортуванням автомобілів. Спасибі польському народу, уповноваженій Малопольського воєводи із контактів з неурядовими організаціями у сфері підтримки біженців з України Пауліні Дзюб за неоціненну підтримку та допомогу», – розповів Волинським Новинам волонтер Андрій Максімов.

Марія РОЗІК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus