USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.70 42.00
  • PLN 10.55 10.67

Громада у волинському селі залишилася з Московським патріархатом

Сьогодні 10:59
У селі Перковичі Колодяжненської громади Ковельського району релігійна громада не підтримала ідею переходу до Православної церкви України. Підготовка до голосування була емоційною.

Священник ПЦУ наполягав, щоб у зборах брали участь усі охочі, оскільки вони парафіяни цього храму і можуть вирішувати питання церковного життя, йдеться в сюжеті «12 Каналу».

«Ви парафіяни цього храму. Можливо, хтось тут не живе, але в паспорті має Перковичі. Він тут народився, він приїхав і він має право прийти в церкву», – прокоментував декан Голобського округу ПЦУ Андрій Сех.

Із цим священник УПЦ МП Василь Сергійчук не погодився.

Читати ще: Все вирішить суд: Успенський собор у Володимирі хочуть забрати в УПЦ МП

Зрештою голосували тільки ті, хто має місцеву прописку або проживає в селі понад десять років. Із більш як 60 присутніх на зборах право голосу надали тільки чотирьом десяткам місцевих жителів.

«Будь ласка, вживайте правильно терміни. Називайте правильно церкву. Не підбирайте різних абревіатур, яких не існує», – сказав благочинний Ковельсько-Введенської округи УПЦ МП Василь Сергійчук.

Для голосування поставили дві скриньки: за ПЦУ і за УПЦ МП. Під час голосування місцеві сварилися. Не обійшлося й без образ.

Читати ще: Не в ПЦУ і не планують: що кажуть про церковне питання волинські священники з УПЦ МП

24 представники релігійної громади висловилися за УПЦ МП. 16 – за ПЦУ. Отож, у Перковичах більшість обрала Московський патріархат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP Сьогодні 11:14
Лише одне питання: куди йдуть гроші від пожертв з храмів мп? Ще ні один казначей і священник не міг впевнено сказати! Вбивають ваших синів, а прихожани спонсорують на ці вбивства і не потрібно розказувати про правильність молитви до Бога! Це ж як потрібно ненавидіти свою землю і своїх нащадків! Нічого святого - просто бізнес!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus