USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

Громада у смартфоні та розумні забави для дітей: яким був перший Фестиваль думок у Луцьку

29 Вересня 2019 18:31
Можливість громадськості впливати на ситуацію в місті, регіоні, країні, сучасні виклики, взаємодія населення та влади, соціальні проблеми – ці та інші теми обговорили лідери неурядових організацій, активісти, громадські діячі, представники влади та всі охочі на першому в Луцьку Фестивалі думок.

Захід влаштували на іподромі в неділю, 29 вересня.

На території дійства облаштували чотири головні локації: «Громада в смартфоні», «Молодь та зміни», «Влада + громада =» та «Соціальні питання та проблеми». Для кожної організатори розробили програму виступів експертів й питання для обговорення. Загалом своїми думками з громадськістю ділилися більше 30 спікерів.

Відзначимо, що ці теми обрали невипадково – основні питання для дискусій визначили самі представники громади завдяки онлайн-анкетуванню.
Як розповів директор департаменту сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради Олексій Веремійчик, подібні заходи покликані активізувати громадськість.

«У нас достатньо інтелектуально збагачених, розумних людей, усі мають свої бачення та досвід. Однак, на жаль, часто ми не можемо разом працювати над чимось, а формування громади, нації передусім полягає в спілкуванні та співпраці. Своєю чергою, налагодження спілкування у громаді – одне з основних завдань Фестивалю думок», – сказав Олексій Веремійчик.

Він додав, що захід гуртує активних людей, багатих на ідеї, що стосуються розвитку міста чи країни в цілому.
Окрім дискусійних майданчиків, на іподромі діяли тематичні фотозони, а також виставка зі світлинами «Громадських лідерів та лідерок Волині», розроблена за підтримки Програми розвитку ООН в Україні та Міністерства справ Данії.
Також організатори подбали й про розваги для дітей. Крім традиційних майстер-класів, наймолодші могли разом із працівниками патрульної поліції виготовити собі світловідбивний елемент, спільно з міським центром зайнятості обрати майбутню професію чи ознайомитися з робою пожежників.
Організатор Фестивалю думок у Луцьку – Ресурсний центр ГУРТ у співпраці з Волинським інститутом права, Програмою розвитку ООН в Україні, управлінням освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністрації, департаментом сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради, Волинським осередком Федерації дебатів України, Молодіжним центром Волині, Луцьким осередком ВМГО «Фундація регіональних ініціатив» за підтримки Швеції, Чорноморського фонду регіонального співробітництва і Міністерства закордонних справ Естонії.

Текст і фото: Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus