USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

Громада не стримувала сліз: на Волині попрощалися з військовим Володимиром Кондратюком

10 Серпня 2023 18:17
Колодяжненська громада провела в останню земну дорогу захисника з Уховецька Володимира Кондратюка.

Про це інформують у громаді.

«За останній тиждень наша громада ховає вже третього Героя, який поклав своє життя на розв’язаній росією війні ... Бракує слів, аби описати той біль, який приносить ця гірка реальність. Ще зовсім юний, красивий, із купою планів на майбутнє воїн – двадцятичотирьохлітній житель Уховецька Володимир Миколайович Кондратюк. І ось він повертається на малу батьківщину в домовині, бо ниточку його життя обірвав жорстокий і безжальний ворог, який прийшов плюндрувати нашу землю, калічити і вбивати українців», – йдеться в повідомленні.
Військовий народився у селі Ломачанка, рано втратив батьків, тож після цього мешкав із сестрою Юлією в Уховецьку. Закінчення школи, служба в армії, а далі – війна... Отримав повістку у липні минулого року і без вагань пішов захищати Україну. Служба у механізованому батальйоні, де солдат був навідником, тяжке поранення на полі бою... А 6 серпня 2023 року у військовому шпиталі Запоріжжя перестало битися серце Героя.
9 серпня Володимир Кондратюк повернувся додому «на щиті». Односельчани та всі небайдужі жителі населених пунктів, якими рухався траурний кортеж, зустрічали полеглого воїна навколішки, зі слізьми на очах.

По прибутті до батьківської оселі у Ломачанку, біля якої зібралися рідні, знайомі та односельчани військового, святі отці відслужили заупокійний молебень. Після цього шлях ліг до Уховецька.
Сьогодні, 10 серпня, відбувся чин похорону. Багато людей прийшло, аби провести Героя в останню земну дорогу: рідні, друзі, побратими, земляки, представники місцевої влади, військові, духовенство. Спочатку присутні попрощалися з Володимиром біля дому в Уховецьку, а потім всі вирушили до храму, де відбулося відспівування убитого воїна.
Щирі співчуття рідним висловив сільський голова Віталій Кашик. Також він подякував жителям громади та решті присутніх, які прийшли розділити біль від тяжкої втрати з рідними і близькими військового, віддати останню шану гідному сину України – її захиснику Володимирові Кондратюку.

«Тепер, на жаль, і на кладовищі Уховецька майорітиме перший прапор, який сповіщатиме, що тут похований Герой... Пам’ять про нього житиме вічно! – мовив Віталій Леонтійович. – Усім нам хочеться якнайшвидшої Перемоги й миру! Та боляче від того, що ціна цього дуже висока. Нехай Бог почує наші молитви і решта наших захисників повертаються з фронту живими», – наголосив сільський голова.
Поховали Володимира на місцевому кладовищі під звучання Гімну у виконанні військового оркестру та дотриманням релігійних обрядів.

Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щирі співчуття рідним. Вічна шана, честь і слава Герою!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus