USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.40 10.60

Громада на Волині отримала станцію для моніторингу якості повітря

1 Березня 2023 21:51
Володимирська громада у межах програми EGAP отримала станцію для здійснення громадського моніторингу якості повітря. Пристрій, який цілодобово надаватиме показники, що доступні онлайн, уже встановлено на будівлі центру надання адміністративних послуг Володимира.

Про це інформують у міській раді.

«Не секрет, що велика частина проблем зі здоров’ям виникає через забруднення повітря пилом або небезпечними речовинами. Особливо це стосується людей, які мають схильність до алергій та захворювань органів дихання. Тому спільно з програмою EGAP ми впроваджуємо на території громади проєкт з облаштування станцій якості моніторингу повітря», – йдеться в повідомленні.

Чим такі станції можуть бути корисними для громади?

– Оперативно та зручно інформуватимуть жителів нашої громади щодо перевищення рівня забруднення повітря.

– Забезпечать доступ до даних щодо вмісту пилу в повітрі, температури, відносної вологості, атмосферного тиску та інших показників, що є актуальним як для жителів громади, так і науковців.

– Прогнозуватимуть можливі періоди підвищення рівня загрози для здоров’я населення для завчасного реагування на них.

– Завдяки зібраним та проаналізованим показникам з’явиться можливість ухвалювати необхідні законопроєкти у сферах екології та господарства.

Читати ще: В Україні підрахували суму збитків, завданих навколишньому середовищу за рік війни

Дані про вміст пилу в атмосфері, температуру та вологість повітря, атмосферний тиск та інші актуальні показники доступні за посиланням, а також у чат-боті в телеграмі @ecocity_smog_alarm_bot.

Програма EGAP впроваджується Фондом Східна Європа в партнерстві з Міністерством цифрової трансформації України за підтримки Швейцарії, додали в міськраді Володимира.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus