USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.25 41.60
  • PLN 10.40 10.58

Грецію охопили смертельні пожежі через аномальне підвищення температури

12 Липня 2024 10:06
Греція бореться зі смертельною пожежею на острові Лесбос, адже температура повітря в деяких частинах країни перевищує 40°C.

Про це пише Bloomberg.

Вже відомо про смерть однієї людини. Наразі місцева влада з’ясовує, чи був автомобіль спалений внаслідок лісової пожежі, чи потрапив в аварію.

Також в іншому місці майже 100 пожежників за підтримки 11 літаків та п’яти гелікоптерів намагаються приборкати лісову пожежу в Коринтії. Крім того, влада бореться з пожежею в Евросі, де оголошено дуже високий рівень готовності.

Читати ще: Метеорологи ООН оголосили червоний рівень небезпеки через глобальне потепління

«Протягом десятиліть лісові пожежі були небезпекою для Греції та інших частин Середземномор’я, але глобальне потепління прискорює загрозу, яку вони становлять. Зміна клімату призводить до того, що 2024 рік може стати найспекотнішим роком у світі за всю історію спостережень, посилюючи екстремальні погодні явища, такі як шторми, повені та пожежі», – йдеться у матеріалі.

Водночас у кількох регіонах країни влада Греції оголосила режим підвищеної пожежної готовності, адже з початку червня сотні спалахів знищили майно та підприємства. Також за ініціативою ЄС Греція направила літаки на допомогу у боротьбі з пожежами в Албанії.

Своєю чергою міністр оборони Албанії Ніко Пелеші повідомив про 23 пожежі за останню добу, проте лише дві з них залишаються активними на півдні країни.

Читати ще: У країнах Європи фіксують температурні рекорди на тлі аномальної спеки

Як писали, у європейських країнах спека наближається до такого рівня, за якого деякі нафтопереробні заводи будуть змушені зменшувати виробництво пального. До прикладу, шведський нафтопереробний завод вже заявив, що зміна клімату ускладнює виробництво палива.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus