USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.74

Греція запровадить збір з пасажирів круїзних лайнерів, щоб обмежити туристичні потоки

9 Вересня 2024 22:51
Прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс оголосив про наміри запровадити збір у розмірі 20 євро з пасажирів круїзних лайнерів на островах Санторіні та Міконос під час піку літнього сезону, щоб запобігти надмірному туризму.

Про це повідомляє Reuters.

«Греція планує запровадити збір у розмірі 20 євро з пасажирів круїзних лайнерів на островах Санторіні та Міконос у розпал літнього сезону, намагаючись запобігти надмірному туризму», – повідомив прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс.

Міцотакіс пояснив, що надмірний туризм є проблемою лише в кількох туристичних місцях Греції.

Читати ще: У Греції через шалену спеку будуть закривати головну пам'ятку країни посеред дня

«У Греції немає структурної проблеми надмірного туризму... У деяких з її туристичних місць є значна проблема впродовж певних тижнів або місяців року, з якою ми повинні мати справу. Круїзне судноплавство обтяжує Санторіні та Міконос», – пояснив він.

За словами прем’єр-міністра Греції, частину збору з пасажирів круїзних лайнерів, які прямують на ці острови, передаватимуть місцевим громадам для інвестування в інфраструктуру.

Окрім того, уряд Греції планує регулювати кількість круїзних лайнерів, які одночасно прибувають до певних пунктів призначення, та зобов’яже туристичні острови запровадити правила захисту довкілля та вирішення проблеми браку води.

Паралельно влада хоче збільшити податок на короткотермінову оренду житла та заборонити видачу нових ліцензій на таку оренду в центрі Афін, щоб збільшити житловий фонд для постійних мешканців.

Читати ще: У Греції через спеку гинуть люди: туристів попереджають про небезпеку

Зазначається, що Греція значною мірою покладається на туризм, який є основною рушійною силою її економіки: лише у 2023 році за рахунок майже 31 мільйона туристів країна заробила близько 20 мільярдів євро.

8 липня понад 150 організацій та громадських рухів вийшли на вулиці Барселони з вимогою запровадити жорсткіші заходи для боротьби з надмірним туризмом.

Протестувальники закликали зменшити кількість рейсів на місцевому летовищі, закрити круїзні термінали та заборонити розміщення туристів, включно з готелями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus