USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.75

Греція вийшла з-під фінансового нагляду Євросоюзу, що тривав 12 років

21 Серпня 2022 11:21
Глава уряду Греції Кіріакос Міцотакіс привітав офіційний вихід його країни із системи зовнішнього фінансового нагляду ЄС, яку було запроваджено в умовах фінансової кризи ще 2010 року.

Про це повідомляє DW.

За словами Міцотакіса, 20 серпня 2022 року – це «історичний день для Греції та всіх греків». Адже так званий посилений нагляд ЄС над економікою діяв протягом 12 років.

Він наголосив, що ті помилки, які призвели до тяжкої фінансової кризи у Греції останніми роками, у жодному разі не мають повторитися.

Греція пережила тяжку фінансову кризу, яка почалася 2010 року, нагадує DW. І в результаті під тиском кредиторів мусила запровадити суворі заходи економії. Жителі країни втратили при цьому до 25% доходів.

У серпні 2018 року Греція успішно завершила третю програму зовнішньої фінансової допомоги. І тепер, як зазначив напередодні міністр фінансів країни Христос Сайкурас, країна повертається до європейських стандартів і не є винятком у Єврозоні.

Комісар ЄС з економіки Паоло Джентілоні відзначив, що успіхи Греції тим похвальніші, що їх досягнуто в умовах кризи через пандемію COVID-19 та вторгнення Росії в Україну.

Як уточнюється, на час погашення кредитів Греція залишиться під наглядом, як і інші держави ЄС – Ірландія, Іспанія, Кіпр і Португалія, котрі отримували фінансову допомогу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus