USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

Греція стала 24 країною, яка офіційно підтримала членство України в НАТО

21 Серпня 2023 23:25
Декларація між Україною та Грецією щодо підтримки української євроатлантичної євроінтеграції стала 24-им таким документом з країнами-членами Альянсу.

Про це зазначив заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква.

«Греція стала 24 країною-членом Альянсу, з якими ми вже формалізували підтримку членства України. Лишається лише чверть від загальної кількості членів – 8 країн, з якими ми ще не уклади подібні декларації. При цьому більшість з цих країн вже висловили нам підтримку, залишилося це лише викласти на папері», – проінформував Жовква.

Він нагадав, що декларацію підписано в рамках візиту Президента Володимира Зеленського в Афіни, а сам документ передбачає, що Грецька Республіка підтримує набуття Україною членства в НАТО.

Заступник очільника ОП додав, що нещодавно Греція також приєдналася до Спільної декларації G7 про підтримку України, зауваживши, що загалом вже 25 країн підтвердили готовність надати Україні гарантії безпеки, з кількома з них уже розпочато переговори про двосторонні угоди.

«Маємо якнайшвидше вийти на фінішну пряму до членства в Альянсі. Від саміту НАТО у Вільнюсі до ювілейного Саміту Альянсу у Вашингтоні, під час якого ми розраховуємо отримати офіційне запрошення, лишається не так багато часу», – підкреслив Жовква.

У понеділок ввечері Президент Володимир Зеленський у понеділок ввечері прибув із візитом до Греції. Раніше він відвідав Данію, Нідерланди і Швецію.

У Греції глава Української держави та грецький Прем’єр-міністр Кіріакос Міцотакіс підписали спільну декларацію на підтримку євроатлантичної інтеграції України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
F16 Показати IP 21 Серпня 2023 23:43
I що???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus