USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Гранітна бруківка: як обрати якісний матеріал*

17 Квітня 2023 15:21
Бруківка із граніту – довговічне та міцне дорожнє покриття. У порівнянні зі звичайною тротуарною плиткою, бетоном чи асфальтом у нього є безліч переваг. Зупинимося на них детальніше, а також розглянемо, як обрати матеріал в залежності від його якісних характеристик.

Плюси гранітної бруківки

Бруківку можна побачити у багатьох локаціях, і найпопулярнішими є саме вироби з граніту. Гранітна бруківка доступна у широкому асортименті https://ukr.granite.ua/kamyana-brukivka/. Вона може мати не лише різну форму, фактуру, а й забарвлення.

До ключових переваг дорожнього покриття із натурального граніту належать:

- низьке водопоглинання: природний камінь практично не вбирає воду та інші рідини, і водночас не заважає надходженню вологи до зелених насаджень;

- екологічна безпека: у складі матеріалу немає хімічних речовин, які під впливом сонця чи інших зовнішніх факторів можуть виділити токсини;

- висока стійкість до деформації: бруски не тріскають та не ламаються, порівняно з асфальтованою дорогою;

- легкий монтаж: покриття підлягає безпроблемному укладанню та демонтажу при необхідності;

- тривалий термін експлуатації: вироби із натурального каменю відрізняються довговічністю;

- відсутність потреби в особливому догляді: утримання покриття із бруківки обходиться для гаманця у декілька разів менше у порівнянні з іншими варіантами.

Купуючи бруківку, споживач отримує головний плюс – естетичність поверхні. У замовника є можливість підібрати камінь з різною фактурою покриття. Постачальники пропонують бруківку у різноманітних відтінках – червоному, сірому, білому та зеленому. Щоб створити декоративний візерунок, можна чергувати камінь різних кольорів.

Ще одна перевага кам’яної бруківки – універсальність. Цей матеріал може застосовуватися для створення покриття на дорозі, тротуарі або під час організації садового дизайну. Камінь наділений підвищеною стійкістю до значних фізичних навантажень. Він майже не стирається, що робить його ідеальним варіантом для укладання тротуарних доріжок або покриття проїзної частини.

Різновиди гранітної бруківки

На ринку будівельних матеріалів є декілька видів покриття. Вони відрізняються між собою дизайном та властивостями. Колірна гама каменю визначається типом родовища, де він буд добутий. До популярних відтінків належить сірий, сірий з темними прожилками, бурий, коричневий, білий та чорний відтінки. Фаворит продажу – матеріал у сірому кольорі.

До основних різновидів гранітної бруківки належать:

- пиляна – виглядає як невеличкі блоки каменю, одержані шляхом розпилювання гранітної брили.

- колота – природна порода механічним методом розколюється на квадрати.

- пиляно-колота – зверху та знизу має рвану поверхню, а з інших боків – гладеньку.

- галтована – виготовляється по принципу колотої, але допрацьована методом галтування (необроблене каміння кладуть до барабана, де вони крутяться та полірують одне одного).

Обирати конкретний варіант бруківки варто з урахуванням місця укладання та власних вподобань. Будь-який із видів гранітного покриття виглядає солідно та респектабельно. За допомогою такого матеріалу можна облаштувати подвір’я або зону відпочинку. Натуральний камінь дозволяє об’єднати всі присутні об’єкти у єдиній архітектурній стилістиці.

Як обрати якісний матеріал для дорожнього покриття

Попри те, що абсолютно всі види гранітної бруківки мають відмінні технічні та експлуатаційні властивості, деякі відмінності між ними все-таки. Щоб отримати бажаний результат потрібно подумати, яку бруківку слід вибрати саме вам. При виборі гранітної бруківки варто дотримуватися декількох порад:

- для створення чітких стиків та рівної поверхні використовувати пиляний матеріал. Таке покриття виглядає дуже бездоганно та немає нерівностей. Відмінне рішення для екстер'єру у стилі модерн, хай-тек тощо;

- для організації творчого безладу краще зупинитися на пилено-колотій продукції. З неї можна створити цікаві дизайнерські рішення, що притягуватимуть погляд та стануть головним акцентом певної локації;

- підбирати колір каменю слід з урахуванням загального стилю оформлення двору;

- щоб додати створеному дизайну завершеного вигляду, можна підібрати бордюрний камінь відповідного відтінку;

- укладати покриття бажано на рівній місцевості, де немає горбів чи впадин. Якщо такі є, бажано, щоб професійні майстри спочатку підготували ґрунт, вирівняли його та зробили все за загальноприйнятими стандартами;

- при виборі місця монтажу треба врахувати щільність ґрунту та наявність в районі будівництва техногенних вібрацій;

- для безпроблемного відводу води треба зробити незначний ухил від центру до країв.

Гранітна бруківка фасується виробником у міцні поліпропіленові мішки. Це спрощує процес транспортування матеріалу у вантажівці. Перевозити вироби варто на правильно підібранім транспортнім засобі, враховуючи вагу замовленої продукції.

Перед покупкою покриття із граніту варто поцікавитися заводом-виробником. Важливо, щоб підприємство було оснащене відповідним обладнанням, яке забезпечує виробництво матеріалу потрібної якості. Потрібно звернути увагу на технічні характеристики каменю. Він має бути міцним та морозостійким. Неприпустима наявність на бруківці сирих країв, сколів чи інших механічних пошкоджень.

Бруківка із граніту – один із довговічніших варіантів дорожнього покриття, тому гнатися за дешевою ціною не варто. Набагато вигідніше та приємніше покласти високоякісний матеріал один раз, ніж регулярно переробляти та ремонтувати тротуар. Не дивлячись, на те, що гранітне покриття коштує недешево, але воно гарантовано прослужить своєму власникові багато років.

Насамкінець зауважимо, замовляти бруківку слід у компаній, які виготовляють її самостійно, тобто не є посередниками. Тоді можна уникнути зайвих націнок, а ще бути впевненим у належній якості продукту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus