USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.62 10.78

Гранатометник Джокер з Волині мінусує і танки окупантів, і живу силу

Сьогодні 08:10
1 березня 2022 року 31-річний Володимир із селища Олика на Волині, добровільно прибув у Луцький РТЦК та СП, щоб стати на захист Вітчизни. Молодого бійця зарахували в штат 2-го Окремого стрілецького батальйону. Так розпочався бойовий шлях молодшого сержанта із позивним Джокер.

Про це повідомляють у Волинському обласному ТЦК та СП.

Днями йому серед інших військовослужбовців 68-ї Окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша Оперативного командування «Захід» Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський на передовій лінії фронту вручив відзнаку «За бойову доблесть», якою військовослужбовців удостоюють за винятковий героїзм та військову вправність в умовах бойових дій.

Уже в травні 2022 року військовослужбовець у складі підрозділу виконував бойові завдання на Лиманському напрямку, потім із побратимами звільняв від окупантів П’ятихатки на Запорізькому напрямку.

Читати ще: «Розносити вщент ворожі цілі – неабияке задоволення», – воїн сталевої сотки на псевдо Баптист

А з травня 2024 року Джокер служить у роті вогневої підтримки на посаді командира гранатометного відділення. Молодший сержант, який пройшов належну військову підготовку та набув достатнього бойового досвіду, показав себе справжнім мисливцем за ворожими танками та піхотою окупантів.
Ось лише кілька красномовних прикладів.

У червні цього року на Покровському напрямку Джокер отримав бойове завдання з оборони та прикриття дружнього підрозділу піхоти під час активного наступу противника. Вночі рашисти застосували авіаційні засоби ураження позиції, на якій перебували молодший сержант та ще один побратим. Хлопці вціліли, хоч частково й постраждав боєкомплект до МК-19 (станковий гранатомет виробництва США). Після авіаційної атаки ворога він ще й надав першу медичну допомогу військовослужбовцям дружнього підрозділу, які на сусідній позиції отримали поранення у результаті скиду з ворожого fpv-дрона.

Читати ще: Вивіз із поля бою поранених побратимів: волинянина нагородили «Золотим хрестом»

А потім почалося найважче: рацією повідомили про те, що в його напрямку помічено рух броньованої техніки противника – вісім танків. Одна броньована потвора окупантів наблизилася до гранатометної позиції на максимально близьку відстань – 400 метрів.
Швидко зреагувавши, молодший сержант разом із побратимом здійснив постріл з гранатомета РПГ-22 по ворожій техніці за вказаними координатами. Після цього прицільно відпрацював по танку з АТ-4 (шведський одноразовий ручний гранатомет): унаслідок влучання в задню частину рашистського транспорту з танка злетіла гусенична стрічка. Екіпаж противника почав тікати у напрямку лісопосадки. Командир відділення разом із побратимом таки дістали ворожих танкістів, двох поранивши.

На цьому ж Покровському напрямку Донеччини волинянин із гранатомета відкрив прицільний вогонь по ворожій штурмовій групі, яка висадилася з БМП. Окупанти захлиналися власною кров’ю!
А після доби оборони, під постійним вогневим натиском противника з усіх можливих засобів, вступив із ворогом у стрілецький бій із близької відстані. Мало того: Джокер встиг попередити про близьке розташування противника дружній піхотний підрозділ, який рухався у напрямку ворога, не маючи цієї інформації.

У підсумку рубіж оборони було втримано, ворог відступив.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus