USD 41.30 41.65
  • USD 41.30 41.65
  • EUR 41.40 41.90
  • PLN 10.34 10.60

Граються, їдять і сплять в одній кімнаті: дитсадок у селі на Волині переповнений

19 Липня 2021 08:00
Попри те, що садок у селі Пнівне Камінь-Каширського району розрахований на 18 дошкільнят, його відвідують 43 дитини. У закладі сподіваються на розширення, а поки покращують умови: вже утеплили фасад, замінили вікна та перекрили дах, ідеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Площа дошкільного закладу не дозволяє створити тут додаткові групи. Наразі їх тільки дві.

Директорка дитсадка «Пролісок» Наталія Процик каже: вони змушені використовувати кожен квадратний метр. В одній кімнаті діти і проводять дозвілля, і обідають, і сплять.

«Зараз ця територія розрахована на 18 місць. Але от у попередні роки в нас було 56 дітей. Зараз в нас у цьому приміщенні перебувають 43 дитини. Коли відбуваються якісь свята, розваги, ми мусимо все виносити з однієї кімнати в іншу, тому що місця немає», – зазначає вона.

Донедавна садок мав чимало проблем з обігрівом. Хоч місця тут небагато, обігріти приміщення досить складно. Тому керівництво закладу почало залучати кошти на утеплення.

«Завдяки нашому народному депутату Ірині Констанкевич у 2019 році ми отримали кошти по соцеконому. Ми використали 162 тисячі гривень на утеплення цієї частинки приміщення і цього року знову завдяки Ірині Мирославівні в нас є кошти по соцеконому, щоб далі проводити утеплення, – 354 тисячі гривень», – розповідає Наталія Процик.

Частину внутрішнього ремонту в садочку зробили власними силами, а більшість коштів залучили із Державного фонду регіонального розвитку.

«Кожен наш візит – це не тільки констатація того, що зроблено, а й плани, що робити далі. Поспілкувавшись із людьми, набрали завдань. Вони озвучили низку питань, які потрібно опрацьовувати на державному і законодавчому рівнях», – наголошує народний депутат України Ірина Констанкевич.
Площу дошкільного закладу в Пнівному можна розшити. Поряд із садком розташована амбулаторія. Недавно в селі побудували нову медустанову, тому приміщення амбулаторії може перейти під садочок.

«На сьогодні тут розміщена амбулаторія, а недалеко збудоване нове приміщення амбулаторії. Думаю, найближчим часом вона відкриється, а вільне приміщення перейде до садочка», – каже староста Пнівненського старостинського округу Сергій Ковальчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Рауль Показати IP 19 Липня 2021 12:44
Денег нет- что поделать
ми Показати IP 19 Липня 2021 13:36
Хто при кориті місцевім- рвалися дуже влади підкупом виборців 500- 1000 грн чи 100-200 доларів..... Тепер на столицю чи область, район не тикають і не спихають! На місцях мають вирішувати проблеми ! ВСЯ ВЛАДА РАДАМ! Або нехай роблять за посадові оклади або йдуть до дому чи в тюрму чи ще кудись!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus