USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 41.95
  • PLN 10.50 10.70

Готується до «судного дня»: Цукерберг будує маєток з бункером за 100 млн доларів на Гаваях

17 Грудня 2023 12:58
Керівник корпорації Meta Platforms Марк Цукерберг з 2014 року має земельну ділянку на гавайському острові Кауаї та будує там велетенський маєток під назвою «Ранчо Куалу» розміром з футбольне поле, з 30 спальнями та бункером.

Про це повідомляє Wired.

Як зазначається, роботи ведуться з високим рівнем дотримання таємничості, велика кількість працівників будівництва підписали угоду про нерозголошення, проте багатьох вже було звільнено через порушення умов конфіденційності.

Великий комплекс, вартість якого перевищує $100 млн, буде обладнаний підземним укриттям та власними джерелами живлення та енергії. Передбачається, що Цукерберг розпочав підготовку до можливих апокаліпсисів, але намагається уникати розголосу цього факту.
Ділянка, де розгортається будівництво, оточена стіною у 6 футів заввишки. Охоронці чергують біля в’їзних воріт та патрулюють навколишні пляжі на квадроциклах.

Читати ще: Цукерберг отримав травму, готуючись до поєдинку з Маском

Згідно з планом будівництва, комплекс, відомий як ранчо Кулау, включатиме підземний бункер площею 5000 квадратних футів, матиме власні запаси енергії та харчових продуктів.

«Проєкт спирався на юридичні маневри та політичні зв’язки, а часом, як вважають джерела, демонстрував зневагу до місцевої громадськості», – зауважили розслідувачі.
На території маєтку буде встановлений резервуар для води. Окрім того, там буде ранчо та сільське господарство площею 1,4 тисячі акрів, вже повністю готові до вирощування продуктів харчування.

Як зазначається, під час будівельних робіт вже сталось декілька резонансних ситуацій, зокрема травмування робітника, який керував краном, та смерть 70-річного чоловіка. В останньому випадку юристи Цукерберга дуже уважно слідкували за витоком інформації й не надавали родичам померлого інформацію про обставини його смерті.
З появою мільярдера на острові почалась активна комунікація з місцевими неприбутковими організаціями, яких профінансував очільник компанії Meta. Нові грошові вливання у значних обсягах також отримала навколишня інфраструктура, місцеві жителі беруть за практику звернення до Цукерберга у Фейсбуці для розвʼязання своїх проблем.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
скептик Показати IP 17 Грудня 2023 13:24
чудік. гавайї - активна сейсмічна зона
Дарвін Показати IP 17 Грудня 2023 13:32
у кожного свій кінець неминучий
Опренгеймер Показати IP 17 Грудня 2023 18:18
Певно, знає про дату початку ядерної

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus