USD 40.55 40.98
  • USD 40.55 40.98
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.00 10.30

Готуються зміни до бронювання військовозобов'язаних: в уряді розповіли деталі

21 Червня 2024 21:58
Уряд готує оновлення до постанови про бронювання військовозобов’язаних під час мобілізації.

Про це розповіла перший віце-прем’єр-міністр України – міністр економіки Юлія Свириденко під час Години запитань до уряду у Верховній Раді України, передає УНІАН.

За її словами, тема є дуже чутлива, тому потрібна розмова з суспільством, з військовими щодо цього питання.

Вона нагадала, що нещодавно були внесені зміни до постанови уряду, якими дозволено бронювати працівників енергетики, працівників військово-промислового комплексу до 100%.

Свириденко розповіла, що є загальний єдиний підхід до бронювання під час мобілізації працівників всіх державних органів – він передбачає до 50% від військовозобов’язаних на підприємстві, але за згодою міністерства оборони відсоток заброньованих може бути збільшений, якщо відповідний міністр звертається за таким погодженням.

Читати ще: Енергетики, поліцейські та рятувальники: у Раді розповіли про нюанси у нових правилах бронювання

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко зазначив, що працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій, як і поліцейські, на 90% матимуть бронювання.

«Було офіційне звернення міністра внутрішніх справ до міністра оборони 13 червня цього року. 14 числа міністр був відсутній і т.в.о міністра оборони пан Гаврилюк підписав лист щодо погодження міністерством оборони позицій про 90% бронювання працівників ДСНС. Для того, щоб не було потім ніяких запитань, то після повернення пана Умєрова з відрядження, він 20 числа, тобто вчора продублював цей лист про погодження», – наголосив Клименко.

Як повідомляли, у Верховній Раді депутати зареєстрували проєкт закону про економічне бронювання від мобілізаці (реєстраційний номер 11331), який передбачає, що фізична особа-підприємець, яка бажає забронювати працівника, повинна мати дохід не менше 61,2 тисячі гривень на місяць та сплачувати за заброньованого працівника військовий збір у 20,4 тисячі гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus