USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

«Готові воювати з саперними лопатками»: Луцький батальйон тероборони цілком набраний

25 Лютого 2022 23:10
Луцький батальйон територіальної оборони повністю набраний. Та попри це, люди все одно йдуть до військкомату та кажуть, що готові воювати ледь не з саперними лопатками.

Про це розповів ветеран полку «Азов» з Луцька Андрій Д’яченко в ефірі «12 каналу». Він зазначив, що черги у військкоматах просто величезні, а людей немає куди розподілити.

«Прямо зараз українська армія розгортається, ми бачимо величезні черги у військкоматах. Буквально годину тому мені дзвонили і сказали, що Луцький батальйон тероборони уже набраний, людей не приймають. Люди просто кричать, вимагають, щоб їх кудись взяли, але майже усі бригади доукомплектовані, бійці роз’їжджаються. Тобто немає ситуації, коли військкомат, як у Луганську та Донецьку, ловить когось по вулицях. Сотні добровольців і так прийшли до військкомату, вони готові. Мені дзвонять люди, просять кудись відправити, а я не знаю, куди їх відправляти, де стільки зброї взяти. А вони вимагають, ледве не з саперними лопатками готові воювати», – наголосив Андрій Д’яченко.

Читати ще: «На війні критичними є перші шість-вісім годин», – ветеран «Азову» з Луцька

Водночас він відзначив, що зараз Україні потрібно вистояти найближчі два з половиною дні, а згодом ситуацію вдасться переломити.

«Нам потрібно вистояти найближчих два, два з половиною дні, під час яких нам дійсно буде важко. Напевно, ще будуть територіальні втрати. Через три-чотири дні буде перелом ситуації.

Наша армія була готова контратакувати на деяких ділянках. Наприклад, ми могли атакувати територію цього огризка «ДНР». Про це я знаю достовірно, бо на цьому напрямку маю знайомого офіцера. Вони були готові атакувати, врізатися в територію, але їм сказали, що не варто цього робити, бо для нас це були б певні втрати, а ми бережемо кожного бійця.

Проте ситуація важка. Не можна казати, що ми рогатками всіх обстріляємо. Ми воюємо з реально сильною армією, з підготовленою армією. Але у світі російська пропаганда створила образ такого непереможного «руського солдата». Півтори доби ми бачимо, як цей образ сиплеться», – зазначив ветеран «Азову».

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Україна Показати IP 25 Лютого 2022 23:33
Такими темпами як зараз вбивають росіян потрібно ще 49 днів щоб не залишилося з 150000 нікого
Мама Показати IP 26 Лютого 2022 00:05
Бережи вас Бог, хлопці. Молимся за вас і допомагаємо чим можим.
Оля Показати IP 26 Лютого 2022 00:42
Молодці!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus