USD 41.00 41.30
  • USD 41.00 41.30
  • EUR 41.05 41.60
  • PLN 10.25 10.50

Готові надавати гуманітарну допомогу та сприяти евакуації: Луцьк відвідала делегація з Німеччини

13 Квітня 2022 18:13
До Луцька завітала делегація представників парламенту землі Саксонія Федеративної Республіки Німеччина. Вони привезли гуманітарну допомогу Луцькій територіальній громаді.

У рамках візиту відбулася зустріч з заступником міського голови Іриною Чебелюк. Вона привітала гостей у Луцьку та подякувала за допомогу і підтримку. Поінформувала про ситуацію, яка нині є у місті. За її словами, на сьогоднішній день у нашому місті налічується більше 15 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Міська влада намагається надати їм максимальну підтримку, аби вони могли влаштувати свій побут у нас.

Так, у Луцьку нині працює три соціальні їдальні, де щоденно забезпечують внутрішньо переміщених осіб гарячим харчуванням. Крім того, ці люди можуть звернутися за отриманням гуманітарної допомоги, зокрема, продуктів харчування, одягу, засобів гігієни тощо. Така можливість є, за словами Ірини Чебелюк, завдяки співпраці та допомозі міжнародних партнерів.

Читати ще: Щодня обідають понад 2000 людей: у Луцьку відкриють четверту соціальну їдальню

Діти внутрішньо переміщених осіб, за бажанням, залучені до дистанційного навчання у школах нашої громади.

За словами, заступника міського голови Ірини Чебелюк, внутрішньо переміщені особи отримують необхідну медичну допомогу. Хоча у цьому питанні виникають певні труднощі з громадянами, які мають специфічні захворювання чи якісь особливі потреби.

Ірина Чебелюк наголосила, що нині внутрішньо переміщені особи звертаються з проханням допомогти із працевлаштування. За її словами, це питання складно вирішити, адже ще не весь бізнес, не всі підприємства і підприємці відновили роботу. Нині й багато мешканців нашої громади залишилися без роботи.

Ірина Чебелюк зауважила, що наша громада отримує значну допомогу і ми вдячні всім за таку підтримку. За її словами, уся гуманітарна допомога, яка надходить до нашого міста, облікується і потім передається тим, хто її потребує в нашій громаді чи іншим містам, де нині ведуться активні бойові дії, чи були звільнені від російських окупантів.

Представники німецької делегації подякували за можливість зустрічі. Зауважили, що у Луцьку вперше, адже раніше неодноразово були у Львові. Вони зазначили, що привезли до нашого міста гуманітарну допомогу і хотіли б дізнатися чим можуть ще допомогти. За їх словами, вони готові надавати допомогу з постачанням ліків, медичного обладнання, сприяти евакуції дітей-сиріт, людей з особливими потребами тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus