USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Готівкова оплата товарів або послуг зменшує витрати покупців, – вчені

17 Червня 2024 00:33
Австралійські вчені дослідили поведінку покупців та взаємозв’язок рішень про придбання товарів або послуг готівкою або безготівковим способом.

Загальний висновок Лаклана Шомбургка, Алекса Беллі, Арвіда Гофмана, опублікований в Journal of Retailing, такий – готівка немов би «призупиняє» придбання. І навпаки – доступність і легкість здійснення безготівкових розрахунків стимулює їх використання, пише Дзеркало тижня.

Проте це не загальне правило, оскільки економічна ситуація в країні та деякі інші фактори можуть відрегулювати поведінку покупців, зазначають автори публікації, яка спирається на дослідження ринку.

«Роздрібна торгівля має брати до уваги економічні умови, що переважають у країні, оскільки ми виявили, що споживачі коригують свої звички витрачати,» – зазначають дослідники. На їхню думку, зростання ВВП має бути стимулом до активізації і просування безготівкових методів оплати. Тоді покупці будуть значно більше витрачати і робити це з мінімальним опором.

Чому безготівкова оплата забирає більше грошей у покупців?

Дослідники вважають, що безготівкова оплата не лише зручна і доступна та швидше реалізується, порівняно з готівковим розрахунком. Безготівка також простіше сприймається покупцем, ніж оплата готівкою. Готівкові витрати складніші для сприйняття користувачем, а безготівкова оплата немовби «зменшує вартість» покупки.

Читати ще: Українцям радять самостійно відкладати гроші на старість і готуватися працювати, скільки зможуть

Водночас молодше покоління користувачів адаптувалось до «ефекту безготівки» і тому раціональніше витрачає гроші. Поведінка споживачів та стратегія витрат в Україні упродовж двох останніх років зазнали суттєвих змін. Основною причиною аналітики називають вплив війни на економіку. Цей вплив проявився у зростанні курсу долара та високих темпах інфляції, тому споживча поведінка українців стала раціональнішою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus