USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.55 10.67

Фальсифікованою горілкою Нестерука нарешті зацікавилися податківці

7 Березня 2018 12:54
Депутатом Луцької міської ради Петром Нестеруком, який торгував фальсифікованою горілкою, нарешті зацікавилась Волинська ДФС.

Щоправда, податківці активізувалися примусово та й то майже через рік після того, як в магазинах «Гроно» та на складі сумнозвісного депутата журналісти виявили фальсифіковану горілку по 35 грн за пляшку, йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

Важливу роль у цьому, вочевидь, відіграли і переконливі аргументи голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці під час останньої сесії 8 лютого.

Так, Ігор Палиця поцікавився в першого заступника начальника Головного управління ДФС у Волинській області Віталія Чуя, як пляшка горілки, яка продається на Волині, може коштувати 35 гривень при тому, що вартість самого акцизу з пляшки становить 26 гривень. Той відповів, що такого бути не може.

«Скільки таких фактів було (продажу контрафакту, - ВН), а Єлова (начальник управління контрою за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Волинській області Наталія Єлова, - ВН) кришує ці питання. Ви самі розберетесь з цим питанням, чи вам треба, щоб Генеральна прокуратура допомогла? Чи ви з прокуратурою разом цим займаєтесь?» - звернувся до Чуя Ігор Палиця.

Вочевидь, слова голови обласної ради Ігоря Палиці мають якусь чарівну дію, адже працівники ДФС Волині миттєво взялися розслідувати провадження по горілці «Клуб Водка», яке вже рік тому завдяки журналістам «Аверсу» відкрили, а коли все стихло - спустили на «гальмах».

Нагадаємо, у квітні минулого року зі складів фірми «Полісся Трейд», що належать родині луцького депутата від Блоку Петра Порошенка Петра Нестерука, вилучили цієї вже відомої на Волині горілки майже на мільйон гривень. Це сталося після того, як журналісти купили на цьому складі десять пляшок горілки з підробленими акцизами. Зауважимо, перед цим таку ж горілку вдалося придбати у магазині «Гроно», що теж входить до мережі крамниць Петра Нестерука. Те, що акцизи на купленій журналістами горілці підроблені, підтвердили спеціалісти Рівненського та Волинського НДКЦ. Але, попри документальні висновки експертів та резонанс, справу тихцем зам’яли, а вилучену горілку на 800 тисяч гривень повернули власнику за рішенням суду.

«У податковій на цю тему ані пари з уст. Будь яка спроба журналістів поцікавитися розслідуванням справи закінчувалася тим, що ДФСники зачиняли двері перед носом кореспондентів. А тим часом фальсифікований алкоголь з прилавків магазинів «Гроно» в Луцьку перебазувався у магазин «Гроно» в Устилузі. Щоправда, під іншою маркою. А вже звідти фальсифікат прямує у Польщу», - йдеться у сюжеті «Аверсу».

Як наголошується, без проблем фальсифіковану горілку журналістам вдалося придбати в такому магазині у прикордонному місті. Своєю чергою, про те, що на Устилузі торгують алкоголем за удвічі нижчими цінами, аніж встановлено законодавством, повідомили податківців.

Фіскали навіть ініціювали перевірку. Щоправда, результати її, мабуть, здивують будь-якого експерта.

«Так - горілка у магазині Гроно на Устилузі дійсно продається за нижчими цінами, але це не фальсифікат», - йдеться у відповіді на журналістський запит.

«Отож, при вартості акцизної марки - 26 гривень, горілку на Устилузі продають по 35. Віднімемо вартість за пляшку, транспортування, і отримаємо кілька гривень за вміст. Що ж тоді лишається підприємцю, який реалізує таку продукцію? Не треба бути експертом, щоб зрозуміти – у цьому магазині дурять державу. Проте працівники ДФС вперто стоять на своєму – горілка добра, акцизи справжні. А те, що дешевша – буває, оштрафуємо. Такі відписки по справі Петра Нестерука фіскали штампують, не червоніючи», - наголошується в сюжеті.

Але тема фальсифікату в Україні досить болюча. Про горілку, яку розливають в гаражах та підвалах пишуть ледве не усі столичні ЗМІ. Зауважимо, ситуація на Волині з депутатською горілкою стала сюжетом для центральних телеканалів. Згадували Волинь журналісти програми «Гроші», що транслюють на 1+1. А нещодавно завітали колеги з ICTV, які побажали особисто переконатися, що, попри гучний скандал, Петро Неструк і далі торгує фальсифікатом з мовчазної згоди керівництва управління ДФС у Волинській області та столичних посадовців. А особливо поблажлива до депутатського бізнесу начальниця управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Наталія Єлова. На заяви журналістів, які стали постійними клієнтами Петра Нестерука, пані Єлова розводить руками: «Мовляв, ну що ж тут зробиш».

Ситуацію з фальсифікатом на Волині під особистий контроль взяв голова обласної ради Ігор Палиця, який попросив співробітників ДФС зайнятися фірмою депутата ретельніше. Інакше цією справою і діями податківців може зайнятися прокуратура.

«Співробітники податкової, які до цього часу не вірили своїм очам та вухам, з новими силами кинулися розслідувати кримінальне провадження, що було відкрите рік тому. А суддя Ярослав Артиш, який повернув депутату Нестеруку величезну партію фальсифікату, вже виніс ухвалу про обшук на складах «Полісся-Трейд», з яких свого часу і вилучали цей фальсифікат», - наголошують журналісти ТРК «Аверс».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
!23 Показати IP 7 Березня 2018 22:16
Коли вже всі можновладці з обох сторін позитикають пельки, перестануть поливати одне одного лайном і працюватимуть для громади. Замилювання очей не робота. Або всіх пересадити або працюйте .... а то шукаєте одне в одному ворогів. обидві сторони нахапались і хапають донині. А кормушка одна ....Кормушка не бездонна і терпіння в неї теж закінчується ....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus