USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.72

Головний фігурант втратив ноги на війні: на Волині п'ять років розглядають справу про фальшиві гроші

Сьогодні 13:01
Волинянин купував на заправках бензин і розраховувався підробленими грошима. Правоохоронці кажуть, що він робив фальшивки із сувенірних купюр. Сталось це у 2017 році. Підозра впала ще на трьох осіб.

Більшість фігурантів фальшивомонетної справи виправдали, але в справу втрутилася прокуратура, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Четверо осіб їхали в автомобілі, але зупинилися на заправці. Згодом виявилося, що один із компанії розрахувався за пальне фальшивими грошима – пятисотками, переробленими із сувенірних купюр.

«Вони використовували купюри переважно на АЗК, розраховуючись за пальне. Є і низка інших епізодів. За вироком першої інстанції, було четверо обвинувачених, трьох – виправдали повністю. Щодо одного, то прийняли обвинувальний вирок», – розповів прокурор Сергій Самчук.

Читати ще: На Волині чоловіків понад п’ять років судять за збут фальшивих грошей

Захисник одного із виправданих чоловіків заявив, що його підзахисний надавав послуги таксиста іншому обвинуваченому. Власне, останній і розраховувався на заправці. Сам таксист про це не знав.

«У суді дослідили відео з АЗС. Видно, що мій підзахисний не заходив на заправку й не розраховувався. Сам же обвинувачений вказував, що діяв самостійно, а до того вони не були знайомі. Він же домовився, що заправить авто мого підзахисного до повного бака», – зауважив адвокат Віталій Журавський.

Ще двоє людей сіли в авто по дорозі, бо їхали в одному напрямку, додав захисник.

«Хлопець і дівчина на задньому сидіння половину дороги спали. Вони також з авто не виходили», – пояснив Віталій Жуковський.

Чоловік, який розраховувався фальшивками, у суді не заперечував свою вину. Ба більше, наголошував, що слідство некомпетентне, бо не розуміє, кого судило, адже у всіх документах була зазначена інша особа.

Читати ще: Українцям масово продають фальшиві долари: де краще не купувати валюту і як її перевірити

Прокурори взялися оскаржувати виправдувальні вироки для таксиста та попутників. Після кількарічних судів, Верховний суд частково став на бік прокуратури. Щодо двох обвинувачених вирок скасували і скерували назад в апеляційну інстанцію.

На переконання прокурорів, таксист і й головний обвинувачений діяли спільно. Нині керманич у СІЗО, а інший на війні. Про те, де саме чоловік перебуває, прокуратура, вочевидь, не знала. Відтак просили зупинити розгляд справи.

За словами таксиста, обвинувачений у лікарні у важкому стані. Мовляв, він підірвався на розтяжці і втратив обидві ноги.

Поки засідання перенесли, щоб встановити, де ж обвинувачений і що з ним. Між тим, сам таксист висловив бажання захищати країну і пройшов ВЛК.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus