USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.65 41.95
  • PLN 10.62 10.85

«Головне – врятувати людей»: рятувальник про роботу з ліквідації наслідків влучання безпілотника в луцьку багатоповерхівку

17 Вересня 2024 22:12
31-річний рятувальник Дмитро Кислюк – один із тих, хто ліквідовував наслідки російської атаки 26 серпня по житловому будинку на проспекті Відродження у Луцьку. Він разом із командою гасив пожежу і виводив з пошкодженого будинку людей.

Суспільне розпитало у нього про вибір професії і один із найскладніших викликів.

Дмитро Кислюк на службі майже 10 років. Пройшов вишкіл від начальника караулу до заступника начальника пожежно-рятувальної частини. 26 серпня називає одним із найважливіших для себе викликів за час повномасштабної війни.

Читати ще: 15 квартир і будинок після обстрілу непридатні для проживання. У Луцьку ремонтують пошкоджене житло та надають компенсацію постраждалим

Зі слів чоловіка, на роботу він приїхав після початку повітряної тривоги, усі підрозділи ДСНС вже були готові до виїзду.
«Після першого вибуху на Відродження за дві хвилини ми уже були на місці, – пригадує рятувальник. – Подали ствол на гасіння пожежі. Бетонна плита саме впала на ліжко. На щастя, там тоді нікого не було».
Читати ще: Ракетна атака на Луцьк: із пошкодженого будинку на проспекті Відродження відселять щонайменше 10 квартир

У той момент, каже рятувальник, працював на адреналіні й переживав за колег та жильців будинку.

«Ми проводили евакуацію потерпілих, маломобільних громадян. Головне – врятувати людей. Вони нам дякували, воду приносили, обіймали. У такі моменти найбільше думаєш про безпеку людей», – додає Дмитро Кислюк.
Поза роботою рятувальник захоплюється створенням контенту на професійну тематику, який публікує на власному YouTube-каналі. Але найбільшу втіху, зізнається, має від родини – дружини та сина.

Читати ще: Сувеніри – під забороною: піротехнік з Луцька розповів про розмінування на сході й удома

Як розповів речник обласного управління ДСНС Володимир Нестеров, волинські рятувальники розміновували території Чернігівщини, долучаються до пожежогасіння у Лиманській громаді Донецької області після російських обстрілів, доправляють гуманітарні вантажі для цивільного населення і допомагають Силам оборони.
«Раніше такого не було, – каже речник. – Тепер ми їдемо на ліквідації надзвичайних ситуацій, пов’язаних із війною. І піротехніки, і вогнеборці, і співробітники пресслужби працювали на Херсонщині».

Наразі піротехніки з Волині долучаються до розміновувань підконтрольних Україні територій на Донеччині після чергової ротації колег, додав Володимир Нестеров.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus