USD 41.32 41.60
  • USD 41.32 41.60
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.45 10.62

Головна коронавірусна лікарня Києва заповнена майже на 100%, – Степанов

16 Жовтня 2020 09:08
В Олександрівській клінічній лікарні міста Києва, яка приймає хворих на COVID-19, заповнені майже всі відведені для таких пацієнтів ліжка.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, інформує Depo.ua.

«Це одна з основних лікарень, яка приймає хворих на COVID-19 в Києві. Всього в лікарні відведено 430 ліжок для коронавірусних пацієнтів. На сьогоднішній ранок тут знаходяться 423 людини, які лікуються від цієї хвороби. У тому числі в реанімаційному відділенні з 55 ліжок 54 зайняті», – сказав міністр.

Він зазначив, що це майже 100-відсоткова заповненість ліжок на сьогоднішній ранок.

«Я це говорю не для того, щоб когось залякати. Ви всі розумні люди і відчуваєте, що відбувається, виходячи з статистики, з кількості людей, які щоранку госпіталізуються з важким перебігом хвороби. Для того, щоб перемогти COVID-19, нам недостатньо виключно системи медицини. Так, у нас в загальному є 52 тис. ліжок, які ми можемо виділити під лікування хворих на COVID-19. На сьогодні в наших лікарнях перебувають 20 475 осіб. І ця кількість збільшується. І вона продовжить збільшуватися, якщо ми не будемо дотримуватися правил, встановлених в нашій країні рекомендаціями МОЗ. Це дуже важливо, щоб розірвати ланцюг передачі хвороби. Світ нічого іншого не придумав », – сказав Степанов.

Нагадаємо, глава медичної комісії Києва повідомив, що у столичних медзакладах не вистачає півтисячі місць для інфекційних хворих.

Станом на ранок 16 жовтня в Україні виявили 5 992 нові випадки коронавірусної хвороби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus