USD 41.20 41.70
  • USD 41.20 41.70
  • EUR 41.25 41.60
  • PLN 10.26 10.50

Голові сільради з Волині, якого підозрюють у хабарництві, просили жорсткіший запобіжний захід

31 Липня 2019 12:43
Прокурори в апеляційному суді оскаржували ухвалу першої інстанції щодо запобіжного заходу Топільненському сільському голові Руслану Присяжнюку, якого підозрюють у вимаганні хабара в 15 тисяч доларів США.

Про це йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

На лаві підсудних Апеляційного суду Волинської області – голова сільської ради Топільного, що у Рожищенському районі, якого правоохоронці підозрюють у вимаганні та отриманні хабара.

Нагадаємо, посадовець підозрюється у тому, що 16 липня 2019, перебуваючи в ресторані «Добра хата» у селі Зміїнець, отримав частину обумовленої суми неправомірної вигоди у вигляді імітаційних грошових коштів в сумі 5 тисяч доларів за сприяння у виділенні земельної ділянки.

17 липня Луцький міськрайонний суд обрав запобіжний захід підозрюваному у вигляді цілодобового домашнього арешту. Однак слідчий та прокурор подали апеляційну скаргу, аби скасувати ухвалу першої інстанції та призначити голові сільради на час проведення розслідування суворіший вид запобіжного заходу.

Зі слів прокурора, слідчий суддя Луцького міськрайонного суду ухвалив необ’єктивне рішення, не врахувавши усіх факторів та обставин справи. А саме, що підозрюваний може впливати на свідків у справі та переховуватись від слідства.

Адвокат сільського голови запевнив, своєю чергою, що його довіритель за два тижні перебування під домашнім арештом жодного разу не ігнорував повідомлення слідчого.

Сам підозрюваний Руслан Присяжнюк запевняє, що буцімто він не винний, і це була провокація. Тому тримати його за гратами на період слідства – неправильно.

Заслухавши аргументи обох сторін, колегія суддів Апеляційного суду Волинської області ухвалила скаргу прокурора не задовольняти, а ухвалу першої інстанції залишити без змін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus