USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

Голові правління «Волиньгазу» повідомили про підозру через розкрадання блакитного палива

15 Серпня 2023 12:36
Служба безпеки і БЕБ продовжують розслідувати корупційні схеми підсанкційного олігарха Дмитра Фірташа і топменеджменту підконтрольних йому компаній.

Цього разу задокументовано злочинну діяльність голів правлінь «Волиньгазу», «Криворіжгазу» та «Чернігівгазу», які теж причетні до розкрадання блакитного палива із газотранспортної системи України, повідомляє СБУ.

Ці компанії фактично контролюються менеджментом ТОВ «Регіональна газова компанія» (РГК афілійована до Фірташа), яке загалом управляє 20 міськ- та облгазами, що становить 70% всіх газорозподільних мереж України.

Читати ще: «Волиньгаз» та ще 15 облгазів викрили на розкраданні блакитного палива на мільярди гривень

За матеріалами СБУ посадовцям повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Таким чином, на підставі доказової бази, зібраної Службою безпеки, загалом оголошено про підозру вже 11-ти керівникам окремих облгазів і чотирьом функціонерам фінансово-промислової групи Фірташа.

Читати ще: Справа на майже мільярд: із «Волиньгаз збуту» Фірташа хочуть стягнути борг через суд

Нагадаємо, раніше СБУ спільно з БЕБ викрила масштабну схему: посадовці «облгазів Фірташа» розкрадали понад 70% коштів, які передбачалися на закупівлю газу.

За даними судово-економічної експертизи, лише протягом 2021 року незаконна діяльність фігурантів завдала державі збитків на понад 4,2 млрд грн. А загальна сума шкоди, за попередніми оцінками, протягом 2016-2022 років може становити понад 18 млрд грн.

Нагадаємо, Вищий регіональний суд Відня відхилив прохання США щодо екстрадиції українського олігарха Дмитра Фірташа.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Суддя Дреддд Показати IP 15 Серпня 2023 13:32
це Україна - дєтка... за вкрадену пляшку горілки ти будеш засуджений до 4-х років..., а за такі штуки тобі нічого не буде... це ж не 200 грн.вкрав, а 18 млрд...., тут на всіх вистачить: і на слідчих, і на прокурорів, та й на суддів... так шо Каротя отдихай... батальйон Монако чекає на тебе...
Суддя Дреддд Показати IP 15 Серпня 2023 13:39
Активи підсанкційного бізнесмена Дмитра Фірташа на суму 7,4 млрд грн були арештовані, а ще три очільники облгазів підконтрольної йому групи РГК отримали повідомлення про підозру. Про це повідомила пресслужба Бюро економічної безпеки, Служби безпеки. Щодо арештів, йдеться про голову правління АТ "Криворіжгаз", якого підозрюють у завданні збитків державі у понад 202 млн грн, голову правління АТ "Волиньгаз" , якого підозрюють у завданні збитків у понад 130 млн, та голову правління АТ "Чернігівгаз" – майже 220 млн грн. Їх підозрюють у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом. За даними слідства, фактичний керівник групи компаній РГК Дмитро Фірташ організував схему несанкціонованого відбору газу з ГТС України. ТОВ "Регіональна газова компанія" (РГК) загалом управляє 20 міськ- та облгазами, що становить 70% всіх газорозподільних мереж України. Для покриття витрат компанії за відібраний газ облгази перераховували кошти на підконтрольне Фірташу підприємство в значно більшому обсязі, ніж було поставлено газу. Таким чином посадовці облгазів "виводили" кошти держави, які передбачалися на закупівлю палива для потреб українців, кажуть в БЕБ. Далі ці кошти виводилися на підконтрольні компанії та привласнювались. Правоохоронці стверджують, що отримали докази того, як Фірташ надавав вказівки керівникам облгазів, докази зв’язку між ними, механізмів виведення коштів та спроб приховати схему. Наразі у справі щодо розкрадання газу з української газотранспортної системи (ГТС) облгазами РГК повідомлення про підозру отримали вже 15 осіб. Зокрема –самому Фірташу, 11 керівникам облгазів та двом керівникам РГК, а також директору товариства. Під вартою знаходяться 6 очільників облгазів. Фігурантам загрожує до 12 років ув'язнення. Для забезпечення відшкодування завданих державі збитків, на рухоме та нерухоме майно цих 15 підозрюваних було накладено арешт. Загальна сума арештованого майна – 246 млн грн. Також накладено арешт на корпоративні права Фірташа на загальну суму понад 7,4 млрд грн. За даними судово-економічної експертизи, пише СБУ, лише протягом 2021 року діяльність фігурантів завдала державі збитків на понад 4,2 млрд грн. А загальна сума шкоди протягом 2016-2022 років може становити понад 18 млрд грн. Нагадуємо: Детективи БЕБ та СБУ продовжують розслідування розкрадання газу з української ГТС - двом керівникам облгазів повідомили про підозру, ще п’ятьом обрали запобіжний захід - тримання під вартою. У травні Служба безпека України та Бюро економічної безпеки оголосили підозру бізнесмену Дмитру Фірташу.
Радувець Ларіса Показати IP 15 Серпня 2023 14:18
То ми про Фірташа почитали цю маячню???
Анонім Показати IP 15 Серпня 2023 14:28
ці гниди роками крали безбожно, мутили не тільки з газом, а й крім того, організували корупцію при підключенні до газопостачання. В 2021році фірташ нашептав цим виродкам, що скоро України не буде, то в облгазах взагалі почався повний бардак і розпил бабла, гребли, хто як міг, а називали цей безлад 'інвентаризацією'
Тур Показати IP 15 Серпня 2023 14:29
так отож
Цікавий Показати IP 15 Серпня 2023 14:36
А де ж ви були 2016-2022 р?
фірташ Показати IP 15 Серпня 2023 15:11
а ви б.дло платіть та воюйте
Анонім до фірташ Показати IP 15 Серпня 2023 15:54
Г.ндон дредд, а навіщо ти робиш перепост з "Української правди" і втомлюєш людей? Ти вважаєш, що багато знаєш, а хтось нічого не читає? Г.ндон ти, а не суддя.
скептик до Анонім Показати IP 15 Серпня 2023 17:24
втомлений ти наш. також руці запустив в кишені людей, а тепер тихо-ша. це часом не укорочений із-за бугра дзявкає ?
Василь Показати IP 15 Серпня 2023 15:57
А чому не пишуть чи йому особисто вручили?! Ніби його вже немає! Втікнув служити, там де тихо.
Лучанин Показати IP 15 Серпня 2023 16:05
А коротя втік ( мобілізувався по блату), щоб не посадили на 12 років в тюрму." Служить" в безпечному місці.Невже його там не знайдуть і того хто йому допоміг у цьому.? Цікаво куди дивилась внутрішня економічна безпека, яку очолював маслій з Тернополя??? Бо і він збагатився працюючи у Волиньгазі
Василь Показати IP 15 Серпня 2023 16:24
Нарешті !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus