USD 41.45 41.75
  • USD 41.45 41.75
  • EUR 41.55 41.90
  • PLN 10.45 10.60

Голова волинської громади – учасник програми енергоефективності у Вашингтоні

21 Квітня 2023 21:18
За сприяння Асоціація міст України голова Шацької громади Сергій Карпук, який є членом Асоціації міст України, став учасником програми «Відкритий світ» від Congressional Office for International Leadership м. Вашингтон США.

Про це повідомили у Волинському регіональнму відділенні Асоціації міст України.

Як зазначила виконавча директорка Волинське регіональне відділення Асоціації міст України Мар'яна Коночук: «Хочу звернути увагу, що відбір був досить жорстким. На місце у команді мерів з України, що за поданням Асоціації міст України поїхали переймати досвід до Вашингтону, претендували десятки мерів конкурентноздатних громад. Кожен претендент на участь у програмі писав власний проєкт і обґрунтовував свою готовність втілювати одержаний досвід після повернення. Асоціація міст України номінувала Сергія Карпука, голову Шацької громади, і ми не сумнівалися, що він буде серед обраних.

Лише зацитую абзац його мотиваційного листа: »... Як голова громади я добре розумію основні загрози та пріоритети в енергетиці України, серед яких основними є кіберзагрози, російська агресія, а також низька енергоефективність економіки та відсутність енергорезервів, зокрема, коштів на будівництво нових об’єктів генерації«.

Згідно з програмою «Відкритий світ» від Congressional Office for International Leadership, цими днями у місті Вашингтон Сергій Карпук перейматиме конкретний досвід локальних влад США у сфері стрімкого підвищення енергоефективності та ощадливого використання ресурсів через проведення масштабної термомодернізації бюджетних установ та організацій, та обов’язкове здійснення публічних закупівель з урахуванням критеріїв енергоефективності та екологічності («зелені» закупівлі).

Сергій Карпук, своєю чергою, каже: «Після повернення я планую використати набутий у США конкретний досвід, щоб на його основі запровадити спеціальну Програму високої пріоритетності заходів з енергетичної безпеки для громади, яку я очолюю.

Це одна із тих можливостей, які відкривають демократичний світ, аби чути про Україну від українців. Тому завдяки Асоціації міст України, команді нашої громади ми пройшли відбір!

Крім питання енергетичної безпеки, на зустрічі говоримо про підтримку України в боротьбі з російською агресією та вирішення питань функціонування громад в умовах війни. Дякуючи нашим захисникам, ми можемо і зобов’язані працювати, пришвидшуючи Перемогу!»
Програма «Відкритий світ» розрахована на кандидатів, які, незважаючи на свій відносно молодий вік, уже виявили себе як професіонали своєї справи, показали свої сильні лідерські якості і зацікавлені у вивченні американського досвіду і тісній співпраці з дружнім народом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus