USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

Голодуватиму до кінця життя: Саакашвілі заявив, що припинить протест, коли звільнять його та прихильників

5 Жовтня 2021 09:58
Міхеїл Саакашвілі після затримання у Грузії оголосив про голодування. Запевнив, що ця його ініціатива так просто не закінчиться.

Саакашвілі має намір голодувати доти, поки його і затриманих через нього людей не звільнять. Такою є умова експрезидента, яку зачитав адвокат Саакашвілі Ніка Гварамія з листа ув’язненого, пише 24 канал.

Читати ще: У фургоні із зеленню. Як Саакашвілі проривався у Грузію і чому його там ніхто не впізнав

«Я оголосив голодування. Хочу, щоб ви (громадяни Грузії – ред.) знали, що я не припиню його в жодному разі, доти, доки я і затримані через мене люди не будуть звільнені», – зазначено у листі.

Також він не хоче допомоги медиків. Відмовиться від неї навіть у тому разі, якщо стан здоров’я погіршиться.

«Голодування, в будь-якому разі, триватиме до кінця мого життя», – наголосив Саакашвілі.

Мовляв, у такий спосіб він готовий підтвердити, що за Грузію варто жити і навіть померти.

Читати ще: Політ камікадзе. Чому партія Саакашвілі зазнала поразки на виборах і що тепер з ним буде

Нагадаємо, у п’ятницю, 1 жовтня, у Грузії затримали третього президента країни Міхеїла Саакашвілі. Його заарештували місцеві правоохоронці. Прем’єр-міністр країни Іраклій Гарібашвілі заявив, що правоохоронці знали про прибуття Саакашвілі до Грузії. Також політик зазначив, що Саакашвілі помістили в пенітенціарну установу.

Адвокат Бека Басілая назвав затримання Саакашвілі «політичним актом» і додав, що не зміг поспілкуватися із затриманим.

У Грузії Саакашвілі оголошений у розшук – він не був на батьківщині вісім років. Його заочно засудили до шести років ув’язнення, визнавши винним в організації нападу на колишнього грузинського депутата Валерія Гелашвілі.

Грузинська влада неодноразово заявляла, що Саакашвілі після повернення в країну буде затриманий.

1 жовтня Саакашвілі заявив, що прибув до Грузії та знаходиться в Батумі. Своєю чергою Міністерство внутрішніх справ Грузії заявляло, що Саакашвілі грузинський кордон не перетинав.

Згодом українська нардепка від фракції «Слуга народу» Єлизавета Ясько заявила, що перебуває у стосунках з експрезидентом Грузії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
грузин Показати IP 5 Жовтня 2021 10:12
Вже він колись заявляв що буде жити просто в палатці на будівництві дороги на Одесу, щоб контролювати будівництво. На другий день зник, залишилася лише палатка
Галстук не еда Показати IP 5 Жовтня 2021 10:55
Рецептик для клоуна хоть оставил?
Народна прокуратура Показати IP 5 Жовтня 2021 13:23
Грузинські "реформатори", у т.ч. сам Саакашвілі запевняли нас, що вони збудували у Грузії насправедливішу правову систему, яка діє лише на підставі закону, а не політики чи чиїхось бажань. Значить, свою правоту слід доказувати у визначений законом спосіб, а голодування КПК не передбачене. Відповідно, ніяких переконливих законних аргументів на свою користь у Саакашвілі немає. Мовчать навіть його іноземні партнери. Як видно, у Грузії, на відміну від України, фокус з незаконним перетинанням кордону і переховуванням у себе вдома оголошеної в розшук особи не проходить.
777 Показати IP 5 Жовтня 2021 17:52
У Надюхи спроси.как надо по пол года не есть ничего.она всьо знает...
ОГО Показати IP 5 Жовтня 2021 20:47
тіпа голодає аж-ж пухне морда...як йуля...пожалій-те клоуна сраакашвіля бо ща заплачю.
Дідо Показати IP 6 Жовтня 2021 14:30
Дайте йому шанс довести справу до кінця! І передачу йому не передавайте!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus