USD 41.12 41.60
  • USD 41.12 41.60
  • EUR 41.15 41.60
  • PLN 10.26 10.50

Голлівуд по-волинськи: біля Луцька відновили зменшену копію американського напису. Фото

13 Листопада 2021 18:36
Поблизу Луцька відновили зменшену американську копію знака Hollywood. У майбутньому місце, яке стало родзинкою для любителів фотосесій, планують підсвітити.

Про це у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини розповів один з ініціаторів встановлення знака Юрій Рудецький.

«З часом плануємо знак підсвітити. Станом на сьогодні збираємо на це кошти. Найімовірніше, напис підсвітимо з даху найближчої п’ятиповерхівки, бо якщо підсвітити самі літери, є велика ймовірність того, що їх вкрадуть», – посміхається Юрій.

Чоловік розповідає, що для того, аби сфотографуватися на фоні волинського Голлівуду, люди приїздять навіть з сусідньої Польщі.

Волинянин каже, що у 2013 році частину коштів для виготовлення напису та його встановлення вдалося зібрати завдяки небайдужим, але більше 70% від витрат довелось викласти з кишені, власне, самим ініціаторам.


«Кошти почали збирати ще чотири роки тому, але зібрали мало, а люди запитували, чому ж не відновлюємо напис. То довелося встановлювати власним коштом і з допомогою друзів. Ми всі місцеві, тож зацікавлені у тому, щоб наш населений пункт був привабливим для гостей та мешканців, хоча це і час, і кошти», – зазначив Юрій.

Читати ще: Волинський «Hollywood» показують по ТБ за межами України. Відео

Нагадаємо, зменшену копію американського знака Hollywood встановили у селі Гірка Полонка ще у 2013 році, однак у 2017 від напису залишилися лише дві літери.

Дерев’яні літери посеред поля швидко завоювали популярність не лише серед волинян, а й у туристів і стали впізнаваною й бажаною фотозоною.

До слова, допомогти активістам швидше втілити задум із підсвіткою може будь-хто. Кошти можна переказати за наступними реквізитами:

Монобанк: 4441 1144 6036 8556 – отримувач Рудецький Юрій Володимирович.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
висновок Показати IP 13 Листопада 2021 18:45
Ну все, тепер заживемо... :) А чому не Одеська кіностудія або Довженка? патріотизм аж пре :)
234 Показати IP 13 Листопада 2021 18:57
Молодці та й годі. А тепер запросіть Осіпова з Одеси, аби зачав на цьому місці кіностудію
Andrij до 234 Показати IP 13 Листопада 2021 20:01
Так може i Луцьк на Сан Франциско переiменуэмо )))))
Нема на то ради ! Показати IP 13 Листопада 2021 19:31
За такі дії треба притягати до адміністративної відповідальності ! В Україні є Порядок встановлення таких знаків ! Де рішення сільської ради ? Де рішення про виділення земельної ділянки ? Чому відсутній дозвіл органу архітектури? Де технічні умови на підключення до електромереж ? Нехай контролюючі органи візьмуть пояснення у тих, хто то встановлював , чим керувалися, які мотиви таких дій, яку мету переслідували і т. д. !? Бо встановлення реклами, встановлення малих архітектурних форм, встановлення пам'ятних знаків і т. п. - чітко регламентується чинним законодавством і будівельними нормами ! А то - шо хто хоче, то сам собі робить ! Самовільщина чистої води ! Хто замовник, у кого буде на балансі, хто буде оплачувати електроенергію, хто відповідальний за техніку безпеки ? Терміново підготовити матеріали для розгляду на засідання адмінкомісії з послідуючим прийняттям відповідного рішення !
Микола Показати IP 13 Листопада 2021 19:39
Ну, тепер міська рада Лос-Анжелоса просто змушена буде у відповідь поставити на голівудських пагорбах знак - ГІРКА ПОЛОНКА !
? Показати IP 13 Листопада 2021 19:51
І в чому сенс цієї роботи?
Ліпіни Показати IP 13 Листопада 2021 20:36
Сміття по вивозили б з посадки. Село в смітті і бруді, а вони пропагують хто зна що.
Що ти пишеш? до Ліпіни Показати IP 13 Листопада 2021 21:15
До чого тут посадка? Це хто має прибирати і вивозити? Молодь ,що поставила літери? На це є відповідні органи, лісники,комунальники... А біля голівуду ,не переживайте , там сміття не буде.
відповідаю до Що ти пишеш? Показати IP 14 Листопада 2021 09:56
Так ця молодь і смітить у першу чергу, щоб ви знали!!!
Історія не вчить ? Показати IP 13 Листопада 2021 21:48
Пригадайте, як недавно буревій перевернув автобусну зупинку на вул. Львівській, яка падаючи вбила людину. Бо криворукі комунальники навіть маючи проектну документацію не зуміли належно її закріпити. А потім знає Луцьк: хто, скільки, кому, з чим до Ковеля на суди їздив залагоджувати. А тут повна самовільщина без жодних розрахунків і погоджень !
Пусти богу молитися Показати IP 14 Листопада 2021 07:23
Ті сільські дізайньори перш ніж шось робити хоча би опанували науку написання шрифтів ! Самі букви, зокрема буква "W" дисонує з іншими і випадає із шрифтового ряду - вона повинна мати більшу ширину. Площу незайнятого поля, наприклад між буквами "L" і "Y"необхідно урівноважити за рахунок звуження проміжків між буквами. Але головне, що згідно із ЗУ "Про рекламу..." написи на іноземній мові повинні бути продубльовані українською мовою і використання чужого патентованого знака без відповідного дозволу напряму заборонено. Ну, а сам факт самовільного встановлення повністю підпадає під дію КУ "Про адміністративні правопорушення...". Робити можна все, шо в правовому полі.
Історія не вчить Показати IP 14 Листопада 2021 07:28
що ви пропагуєте?. А ще одягають вишиванки і хизуються, які вони українці. Ось такі і продавали іі в усі часи нашої історії.
До до Історія не вчить Показати IP 14 Листопада 2021 09:51
Це ті, хто вишиванки вдягав на собачок, котиків і авто

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus