USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Гноми та солдатики: у волинському виші відкрили музей іграшок. Відео

5 Жовтня 2020 13:39
У приміщенні Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки відкрили музей іграшок. У його колекції – вже понад 100 експонатів.

Як розповів Суспільному хранитель музею Андрій Здіховський, експонати у вітринах поділені за віковим періодом.

У першому стенді – забавки для немовлят, у другому – для малюків після 3 років, третій стенд представляє іграшки, якими гралися дошкільнята.

Один із найстаріших експонатів музею – дитячий візок 1971 року випуску. Поміж собою музейники називають експонат «професорською коляскою». Візок до університетського музею приніс доктор педагогічних наук Олександр Семенов.
«На ньому їздив я, цей візочок використовувався, щоб возити якісь мішки з картоплею, так як в кожній родині, знаєте, мішок цукру на цьому візочку дуже гарно тримається. На ньому збереглася дуже добре етикетка виробника».
Через карантин музей поки не відкрили для всіх охочих побачити іграшки. Експонати наразі вивчають студенти вишу.

Музейники планують зібрати ще експонати різних історичних періодів і реставрувати частину іграшок, які уже є в експозиції. Тож лучан просять допомогти знайти іграшки, яких поки бракує на поличках. «Дуже чекаємо на старі ялинкові прикраси, триколісні велосипеди, автомобілі, які мають історію, м’яч, яким дитина гралася», – розповів хранитель.
Також музейники просять відгукнутися і допомогти розширити експозицію і волинських народних майстрів. У майбутньому планують облаштувати окрему поличку з іграшками поліського регіону, які виготовлені з природних матеріалів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus