USD 41.00 41.30
  • USD 41.00 41.30
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Гнідавський цукровий завод хоче вижити мешканців із квартир? Людям вимкнули світло та воду

Сьогодні 12:06
Десятки лучан тиждень жили у двоповерхівці на території Гнідавського цукрового заводу без світла та води. Це й пенсіонери, і діти, і люди з інвалідністю. У них там свій пункт незламності. Більшість із людей прописані в будинку, але здебільшого права власності не мають. Підозрюють, що завод відключив їм комунікації, аби шантажувати.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

У кінці минулого року виробничі потужності цукрового в передмісті Луцька купила німецька компанія. Територія заводу відноситься до Боратинської громади. Людям пропонували переїхати в інший будинок.

«Вирішили нас шантажувати, тому що ми не хочемо переселятися в гуртожиток, як вони нам пропонують. А там набагато гірші умови, набагато менша площа. Тепер вони шантажем хочуть нас звідси вижити. Ми на таке не згодні, ми будемо боротися до останнього, але не підемо», – бідкалася місцева мешканка Тетяна Максимук.

«Шантаж на виселення. От і все. Вони тільки й хочуть, щоб ми пішли в гуртожиток, інакше ми опинимося на вулиці. На цукровому заводі ми із чоловіком працювали: він – 40 років, я – 35 років. Й ось це нам віддяка. У нас є ордер на вселення, ми приписані 44 роки. У квартирі все зробили за власний кошт, але з нами так вчиняють», – зауважила жителька Віра Магденко.

Читати ще: Без світла і води: лучани скаржаться, що цукровий завод виживає їх із квартир

У людей навіть немає немає де зберігати продукти і випрати речі. Зверталися, куди тільки можна.

«Адміністрація каже: ми вам не можем допомогти, бо ми не маємо голосу на власника заводу, – розповідає Тетяна Максимук. – У мене загинув зять. Ми записуємо звернення його побратимів до пана Президента. Ну це ж абсурд. За що та дитина воювала, якщо внук сидить без світла? За що він загинув і де правда? Тим паче, він пішов добровольцем. Підключіть мені світло, у мене боргів ніяких не було. То ж можна по-людськи».

Завод пропонує людям переселитися в інший будинок. Мовляв, там зможуть отримати повноцінні квартири. Частина мешканців, зі слів директора заводу, погодилася.

«Їм надали можливість із нежитлових приміщень, які знаходяться в промисловій зоні, переселитися в гуртожиток, що переобладнали в індивідуальні квартири. Люди матимуть змогу в майбутньому їх приватизувати. Зобов’язань якихось у заводу перед мешканцями немає. Ті можливості, які були створені їм для переселення, – це люб’язність власників підприємства», – зазначив директор Гнідавського цукрового заводу Юрій Плєхоткін.
Втім люди переселятися не хочуть. Переживають, щоб не залишитися ні із чим. Пану Ярославу таки вдалося раніше приватизувати помешкання. Але і він сьогодні без світла. Навіть звертався до енергетиків.

«Кажуть мені: пишіть нам заяву, приїде комісія, подивиться. Можливо, тоді проведуть світло окремо», – поділився Ярослав Гайдучик.

До справи підключилася поліція, яка з’ясовувала, чи не могло бути підроблення документів.

«Відкрито два кримінальні провадження. І мешканці, й адміністрація написали заяви до поліції. Правоохоронці вивчають обставини справи», – повідомила речниця поліції Волині Ольга Бузулук.

Частина мешканців будинку судяться за право власності. На Гнідавському запевняють: будинок, як і земля, належить заводу. Люди доводять зворотне.

«Уже три чи чотири рази на засідання не приходять представники цукрового заводу. Суддя сказала: «Ви можете обдурити Максимук, але не мене. Принесіть мені документи на цей будинок». У цукрового заводу немає документів. У них є документи тільки на пожежну частину, а на двоповерховий будинок – ні. Відповідно вони не мають із чим приходити до суду», – заявила Тетяна Максимук.

Встановити істину суди намагаються вже не один рік. Світла в будинку так і нема. Хто й чому його відключив, на заводі достеменно не сказали. Але вода із крана згодом з’явилася.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лучани Показати IP Сьогодні 13:01
щантажисти є люди,які не звільняють чуже майно. до них ще добре відносяться, запропонували інше житло, але їм все мало.
скептик до лучани Показати IP Сьогодні 13:49
яке чуже майно ? тобі ж чітко сказали, що цукарня не має документів про право власності на цей будинок. юридично це безхазяйне майно, але оскільки люди там фактично живуть тривалий час, то вони можуть подати до суду позов про визнання за ними права власності на будинок

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus