USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.55 10.67

Глобальна гра Путіна: у МВС розповіли про новий шантаж Росії

29 Березня 2022 11:29
Поки окупанти нарощують чисельність російської армії, президент РФ Володимир Путін починає маневрувати не лише у воєнному плані.

Він збирається вдатися до газового шантажу, заявив 29 березня радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко в ефірі «24 каналу», передає Gazeta.ua.

«Думаю, це початок великої глобальної гри Путіна, яка пов’язана, зокрема, із газовим шантажем Європи. Паралельно з бойовими діями, які для нас найважливіші, є ще й нафтогазовий фронт, насамперед газовий. Це напружує велику частину європейців і не тільки. Хоча G7 заявила, що не має наміру платити в рублях, починається період великої турбулентності», – сказав він.

Росія хоче натиснути на Європу, і тут є доволі важливі аспекти, пояснив Денисенко.

«Одномоментно вимкнути газ у трубі неможливо. Якщо Росія говорить, що 1 квітня вимикає газ, то він однаково качатиметься приблизно 10-14 днів. Саме на цей час припадає доволі велика виплата Газпрому їхніх міжнародних зобов’язань. Росіяни «качатимуть» цю історію, щоб спробувати натиснути на Європу й змусити європейців бути поступливиміши», – зауважив радник глави МВС.
Раніше у Кремлі пригрозили Європі перекрити газ, якщо Захід не платитиме за російське постачання в рублях.

Напередодні країни «Великої сімки» офіційно заявили, що відмовляються платити за постачання російського газу в рублях, оскільки таке одностороннє рішення Кремля є очевидним порушенням укладених договорів.

Росія може бойкотувати постачання газу. Однак міністри енергетики G7 «готові до будь-яких сценаріїв».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus