USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.70

Глава владної партії Німеччини оголосив Путіна воєнним злочинцем

20 Березня 2022 15:55
Співголова правлячої Соціал-демократичної партії Німеччини Ларс Клінгбайль прилюдно назвав президента РФ Владіміра Путіна воєнним злочинцем та заявив про розрив дружніх відносин з ексканцлером Герхардом Шредером.

Про це Клінгбайль заявив у інтерв’ю Bild am Sonntag.

«Так, Путін – воєнний злочинець. Він відповідальний за цю жорстоку війну, за вбитих дітей, жінок і чоловіків, за розірвані сім’ї, за всі злочинні нещастя», – сказав Клінгбайль у відповідь на питання журналіста.

Читати ще: Байден назвав Путіна «кривавим диктатором» і «чистим головорізом»

Крім того, Клінгбайль, якого раніше пов’язували дружні стосунки з ексканцлером Німеччини Герхардом Шредером, заявив, що це в минулому.

«Шредер повністю ізольований політично та соціально. СДПН очікує, що він піде у відставку з посад у російських державних компаніях... Те, що сталося за останні кілька тижнів, є, звичайно, також політичним розривом між мною та Шредером», – заявив політик.

Клінгбайль також розкритикував політику попередніх урядів Німеччини щодо Росії.

«Усі партії, які несуть відповідальність, мають запитати себе, чи вони були на правильному шляху», – сказав співглава СДПН.

«Були явні тривожні сигнали – війна з Грузією 2008 року, анексія Криму 2014 року, замовні вбивства російських агентів, замах на Алексєя Навального. Так, ми всі повинні були по-іншому оцінювати те, що сталося в Росії», – сказав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus