USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.75

Глава МЗС Польщі закликав припинити допомогу українським біженцям, щоб вони йшли воювати

Сьогодні 13:55
Голова Міністерства закордонних справ Польщі Радослав Сікровський заявив, що країни Євросоюзу знижують мобілізаційний потенціал України, виплачуючи допомогу біженцям.

Про це він заявив в інтервʼю Le Monde, передає ТСН.

Він заявив, що України зараз насамперед потрібна військова техніка та війська.

«Очевидно, що затримка Конгресу США з ухваленням пакета допомоги була сумною, але й затримка українців з ухваленням закону про мобілізацію теж. А ми знижуємо мобілізаційний потенціал, виплачуючи допомогу українським біженцям, – сказав Сікорський.

Він заявив, що у Польщі українські біженці не отримують соціальної допомоги.

Читати ще: Понад 6 мільйонів біженців: в яких країнах Європи найбільше українців

«Якщо вони перебувають під захистом ЄС як біженці, вони отримують 200 євро на місяць на кожну дитину, зараховану в польську систему. У Західній Європі вони отримують інші допомоги. Це є фінансовим стимулом для молодих чоловіків і жінок, які могли б повернутися додому, щоб захищати свою країну. Ми не повинні субсидувати непокору», – зазначив очільник МЗС Польщі.

Як інформували, Німеччина від 16 вересня посилить контроль на своїх кордонах, який триватиме щонайменше пів року. Слід бути готовим до додаткових перевірок документів, зокрема, і тих, що засвідчують надання тимчасового захисту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus