USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.55 10.72

Глава МОЗ Віктор Ляшко обрав кандидата на посаду голови НСЗУ

5 Листопада 2021 22:45
Міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко буде рекомендувати Кабінету міністрів призначити на посаду голови Національної служби здоровʼя України (НСЗУ) Наталію Гусак.

Про це він розповів журналістам після співбесіди з кандидатами 5 листопада, передає Інтерфакс-Україна.

«Я хотів би на цій посаді бачити людину зі сторони, яка не була в НСЗУ. Тому і за результатами співбесіди, і за результатами спілкування з усіма спостерігачами я обрав Наталію Гусак, яка є сьогодні заступником голови Чернівецької обласної держадміністрації», – пояснив Ляшко.

За його словами, Гусак мала найвищу кількість балів за результатами конкурсу, до того ж більшість спостерігачів, які були присутні на співбесідах, віддали свої голоси за неї.

«У неї досвід управлінський. Моя ідеологія, яку я озвучив: НСЗУ в свій час розвивалася як стартап. У них був лідер-візіонер, який рухав вперед і розумів, для чого потрібно, щоб була створена Нацслужба здоров’я. Сьогодні вона вийшла на центральний орган виконавчої влади, який оперує бюджетом – наступного року буде 158 млрд гривень», – заявив міністр і наголосив на «величезній відповідальності» нового очільника Нацслужби.

Зазначимо, на другому місці за результатами конкурсу та співбесіди був в.о. глави НСЗУ Дмитро Самофалов, третьою – заступниця голови НСЗУ Тетяна Бойко.

Наталія Гусак раніше була регіональним координатором з підтримки реформи охорони здоровʼя в Чернівецькій та Івано-Франківській областях програми «ULEAD з Європою». З січня 2020 року є заступником голови Чернівецької ОДА, курирує медичний напрямок, а також очолює госпітальну раду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 6 Листопада 2021 06:59
Це та, що лахами торгувала? Хттпс://юcontrol.com.ua/ru/catalog/fop_details/27510457/. Головне, щоб не олігарх.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus