USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.60 10.75

Гетманцев пояснив, чи відбиратимуть квартири у податкових порушників

12 Січня 2022 17:02
Після завершення податкової амністії в Україні, яка стартувала від вересня минулого року, уряд планує запровадити непрямі методи податкового контролю на дорогі покупки, зокрема квартири. Однак вони, на відміну від податкової амністії, будуть стосуватися тільки майбутніх придбань, а куплене багато років тому майно ніхто обкладати податками не буде.

Про це в ефірі «Радіо НВ» заявив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, передає ТСН.

«Якщо хтось купив квартиру або будинок на кошти, отримані від ухилення від сплати податків, ніхто не може відібрати цю квартиру або будинок, ніхто не може донарахувати який-небудь податок на вартість цього активу. Такого повноваження ні у Податкової, ні у когось іншого немає і не буде ніколи. Тому може йти мова тільки про майбутні цінні придбання, що відзначаються в реєстрах. Це квартири, автомобілі, акції, цінні папери та інше», – пояснив Гетманцев.

Він зазначив, що станом на сьогодні вже амністовано 1 млрд 204 млн грн в рамках податкової амністії. Зокрема, за період свят амністовано понад 100 млн грн.

Читати ще: Податкова амністія: чи доведеться українцям доплачувати за старі квартири

Нагадаємо, від 1 вересня 2021 в Україні стартувала податкова амністія – громадяни мають право подати одноразову добровільну декларацію із зазначенням активів, що їм належать, і з яких не були сплачені податки і збори. Спецдекларування триватиме один рік до 1 вересня 2022 року.

Водночас міністр фінансів Сергій Марченко раніше розповів, що після податкової амністії влада використовуватиме непрямі методи визначення доходів. Тобто, до тих, хто не захоче скористатися можливістю «нульового декларування», податківці будуть застосовувати «непрямі методи» виявлення порушень (порівнювати доходи з витратами і способом життя).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
ФОП Показати IP 12 Січня 2022 17:19
25.01.2021року всі ФОПи на Київ!!!! Гетьманцева ГЕТЬ!!!!!З себе нехай почне.Слабо?????
Кирдик до ФОП Показати IP 12 Січня 2022 17:52
Все буде добре. Але ви всі (ФОПИ) маєте страждати, ви цю наволоч до влади привели.
Анонім до Кирдик Показати IP 12 Січня 2022 18:24
Точно! В Ковелі перед виборами всі чесні контрабандисти та чесні перекупщики і спекулянти кричали криком тільки за ЗЕ! в чому ж тепер проблема.
БОП до ФОП Показати IP 12 Січня 2022 23:02
Вам треба - ви і ідіть, і не повертайтесь )))
Олесь Показати IP 12 Січня 2022 21:16
Кожного дня затягують удавку на шиї все сильніше . На скільки хватить Українцям ще сили і волі .
Анонім до Олесь Показати IP 13 Січня 2022 12:46
Ну ще ж ціни не на 73% виросли ... То ще можна на тих українців пісяти і какати. Ахахахаах, країна у сматфоні бл**ь.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus