USD 41.50 41.85
  • USD 41.50 41.85
  • EUR 41.60 41.85
  • PLN 10.50 10.70

«Геть нічого не вдарити не вийде»: луцькі спортсмени розповіли, як правильно падати під час ожеледиці

25 Січня 2024 19:13
Через ожеледицю у Луцьку збільшилася кількість пацієнтів у відділення травматології. Як правильно падати, щоб мінімізувати травматизм, розповіли спортсмени Федерації панкратіону та греплінгу.

Про це повідомляє Суспільне.

Голова Федерації Михайло Савчук каже, на слизькій дорозі людина може падати у різні боки, відтак травмувати можна не лише руки й ноги.

«Геть нічого не вдарити у нас не вийде, але найбільша наша ціль – зменшити травматичність цього падіння», – зазначив спортсмен.
Читати ще: Мер Луцька оштрафує керівників ЖЕКів на пів зарплати через непосипані прибудинкові території

Бокове падіння

Якщо людина послизнулася і падає у бік, то головний принцип – пряма рука б’ється долонею об землю. «Це пом’якшує удар тіла і голова притискається. Щоб не мати ефекти різкого маху головою і не вдаритися об землю», – каже Михайло Савчак.

Руку під час падіння ліпше виставляти під гострим кутом до тіла.

Читати ще: Забої та переломи: у луцькій травматології – аншлаг через ожеледицю

Падіння назад

Голова федерації каже: якщо на слизькій дорозі людина послизнулася на обидві ноги і тіло падає назад, то потрібно розставити обидві руки в боки. При цьому підборіддя ліпше притиснути до грудей, щоб запобігти струсу мозку.

Тренер з грепплінгу Дмитро Ковальчук додає, під час падіння назад людина може сильно забити внутрішні органи. «Я трішки скручую спину і групуюся, тоді моє падіння має скочувальний маневр і я не падаю пластом, а скочуюся і під кінець зупиняю себе руками», – додає тренер.
Також Михайло Савчук зазначив, що під час ожеледиці не варто тримати руки у кишенях. Це завадить встановити рівновагу, якщо падіння ще можна зупинити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
гуляка (по парку) Показати IP 25 Січня 2024 19:24
Чим більша вага людини, тим більше шансів щось поламати. Одна справа, коли гепнеться стара розкаряка на 130 кг, і зовсім інша, коли вага людини невелика, в нормі. Сьогодні в парку не можна пересуватись по жодній алеї - мокрий лід. В таку погоду краже сидіти вдома.
Семен Показати IP 25 Січня 2024 23:06
Не, як чистити тротуари, а як правильно впасти.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus