USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.35 41.55
  • PLN 10.60 10.75

Герої України зможуть отримати безкоштовне житло від держави

Сьогодні 09:32
Президент Володимир Зеленський підписав указ про надання житла громадянам, яким присвоїли звання «Герой України».

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на відповідний указ глави держави.

Згідно з документом, статут звання «Герой України» доповнено новим розділом, де передбачено, зокрема, що «особам, яким присвоєно звання «Герой України» із врученням ордена «Золота Зірка» може надаватися одноразова адресна допомога у вигляді житлового приміщення для постійного проживання незалежно від перебування таких осіб на обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов».

Зазначається також, що в разі присвоєння звання «Герой України» з удостоєнням ордена «Золота Зірка» посмертно або в разі смерті особи, якій присвоєне згадане звання, одноразова адресна допомога у вигляді житлового приміщення для постійного проживання може надаватися членам сімей таких осіб незалежно від перебування їх на обліку громадян, котрі потребують поліпшення житлових умов.

Читати ще: Рада погодила відстрочку неповнорідним родичам загиблих на війні військових

Вказана допомога надається в межах встановлених норм забезпечення житлом за рахунок Міністерства оборони, Міністерства внутрішніх справ, розвідувальних органів, Управління державної охорони та Служби безпеки України, де громадяни проходять або проходили службу.

Зазначається, що указ набирає чинності з дня його опублікування.

Нагадаємо, ще у грудні минулого року президент Володимир Зеленський заявляв, що усім захисникам України, які отримали з початку військової агресії РФ звання Героя і стали кавалерами ордена «Золота Зірка», буде надано від держави власне житло.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus